Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.11
2023
7 de novembre - La victòria ens necessita a la Catalunya Nord!

Un any més, reivindiquem la Diada Nacional de la Catalunya Nord i denunciem el Tractat dels Pirineus. Fa 364 anys, el 7 de novembre de 1659, França i Espanya van signar aquest tractat, que partia Catalunya i entregava a l’Estat francès les seves comarques del nord i, en conseqüència, la segona ciutat catalana més poblada i rellevant d'aleshores, Perpinyà.

El Tractat dels Pirineus va comportar l’aixecament de barreres dins del nostre territori i, al mateix temps, va fer sorgir una resistència a la voluntat d’acabar amb la llengua i la cultura pròpies de la Catalunya Nord. Molts anys més tard, seguim reclamant que s’esborri aquest infame tractat que aixeca fronteres imposades i ens conjurem per seguir construint una nació unida i plena.

Darrerament, hem vist com l’Estat francès ha perseguit l’ús del català en els plens municipals, una mostra més dels impediments que posa actualment per parlar la llengua pròpia de la Catalunya Nord. I per això, continuarem manifestant-nos per dir ben alt i clar que “Sem Catalunya Nord i fem Països Catalans”. Seguirem mantenint el vincle per damunt de totes les traves i demostrarem la nostra insubornable voluntat de mantenir-nos fidels a la nostra nació: la nació catalana. I units en un sol poble, catalans del nord i del sud, construirem la República que ens mantingui units.

La victòria ens necessita amb més mobilització i organització per vèncer. Visca els Països Catalans!

Cartell de la Diada Nacional de la Catalunya Nord 2023 Cartell de la Diada Nacional de la Catalunya Nord 2023