Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.10
2023
9 d'octubre - La victòria ens necessita al País Valencià!

El 9 d'octubre, dia de commemoracions històriques i enaltiment de la nostra realitat com a poble viu i ansiós de llibertat, s’ha d’enfrontar dia a dia a un govern d’extrema dreta que nega la realitat social, lingüística i nacional del País Valencià. 

I és que, enguany, la Diada Nacional del 9 d’octubre ve marcada, ja no per allò en què podem avançar o deixar de fer-ho, sinó que ve marcada per la necessitat de protegir el poc que tenim. Després de huit anys d’un govern d’esquerres poc ambiciós i amb una mirada curta i espanyolista, ara hem de fer front a un govern de malson on l’extrema dreta torna a ostentar la presidència del Consell i les Corts; que si bé vol destruir tot allò que ens fa poble, ja té gran part de la feina feta: no cal que es preocupe d’acabar amb el requisit lingüístic a la sanitat, ja que el PSPV mai no es va atrevir a implantar-lo.
 
Per altra banda, tampoc els caldrà preocupar-se -en excés- d’acabar amb les polítiques socials valentes perquè, una vegada més, el Botànic ho va deixar de banda, com és el cas de la ILP Tres Voltes Rebel, que hui dia continua a un calaix agafant pols. O a l’educació, on més enllà de la construcció d’alguns nous edificis no s’ha fet gairebé res, a excepció d’acabar amb la poca immersió lingüística que teníem de la mà del conseller Marzà. En resum, el nou govern no s’ha de preocupar ni ha de gastar el seu temps desmantellant unes institucions pròpies que ja van rebre desmuntades i empaquetades per poder enviar a Madrid.
 
Tot i això, aquest govern del malson encara té qüestions nacionals a atacar. Com ara, la possible modificació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià (LUEV) per tal de traure a diferents municipis del sud -com per exemple, Alacant- del predomini lingüístic valencià. Tampoc podem oblidar la “performance” habitual davant de les Corts a l’hora de condemnar els assassinats masclistes on, l’extrema dreta, ix amb una pancarta que nega la violència de gènere. Però, l’extrema dreta de negar en sap molt: nega la violència de gènere, nega els drets de les persones LGTBI+, nega el canvi climàtic... i, en definitiva, rebutja tota evidència científica, fet que els fa defensar unes estrambòtiques normes d’escriptura que neguen la unitat de la llengua.
 
Per tot açò, el jovent independentista dels Països Catalans tornarem, com no pot ser de cap altra manera, a manifestar-nos pels carrers de València. Defensem qui som, d’on venim i on anem.
 
Joves, defensem la República Valenciana! La victòria ens necessita!

Cartell de la Diada Nacional del País Valencià 2023 Cartell de la Diada Nacional del País Valencià 2023