Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.05
2014
Al País Valencià: escola pública!

Un dels àmbits que més s'ha vist afectat per les polítiques retrògrades del govern del Partit Popular és l'educació. Un clar exemple és l'aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, la LOMQE, l'anomenada llei Wert, que va totalment en contra de l'educació que anhelem per al nostre país: pública, de qualitat, laica, no sexista i en català. Aquesta llei s'ha tirat endavant sense el consens de la comunitat educativa ni dels grups parlamentaris ja que només va comptar amb el suport del partit de govern.

A més a més, els territoris del país que tenen governs autonòmics del Partit Popular pateixen doblement aquestes polítiques nefastes pel sistema educatiu. És el cas de les Illes Balears i Pitiüses en què el govern Bauzà ha tirat endavant el Tractament Integral de Llengües (TIL) que ha reduït dràsticament la presència de la llengua pròpia del país, el català. Afegit a això des de la Conselleria s'ha atacat repetidament els directors de centres que s'oposaven a aquesta norma a qui s'ha arribat a expulsar del seu càrrec. Més enllà de la llengua les retallades en en el pressupostos d'educació han estat una constant en els governs conservadors.

El País Valencià tampoc no ha quedat al marge d'aquestes polítiques, ans al contrari. El govern de Fabra ha eliminat una gran quantitat d'unitats en valencià la qual cosa ha provocat que en molts indrets, malgrat que hi hagi una alta demanda, l'administració no ofereixi la possibilitat de ser escolaritzat en la llengua pròpia del país: el català. El govern autonòmic malgrat argumentar el tancament de la Ràdio i la Televisió valenciana per mantenir l'estat del benestar i, en concret, l'educació i la sanitat, no ha aturat les retallades en l'àmbit de l'ensenyament que, sens dubte, n'han perjudicat la qualitat.

Des de les JERC, doncs, donem tot el nostre suport i animem a participar a les manifestacions convocades per la Plataforma per l'Ensenyament Públic per al proper dissabte 10 de maig pel manteniment de línies i unitats, pel valencià, per l'escola pública. Ara, més que mai, cal sortir al carrer i deixar clar als governs del Partit Popular que no acceptem les seves polítiques educatives que només pretenen retornar-nos a un passat fosc que volem oblidar.

Convocatòries:
Alacant: 18.30 IES Jorge Juan
Castelló de la Plana: 18.30 Plaça de Maria Agustina
València: 18.30 Plaça de Sant Agustí

Manifestació al País Valencià per l'escola pública Manifestació al País Valencià per l'escola pública