Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.07
2007
Apoteòsic final de l’Acampada Jove amb Obrint Pas com a protagonistes

Multitudinària jornada final de l'Acampada Jove 07 amb traca final d'Obrint Pas com a colofó al que ha demostrat un any més ser el principal festival juvenil dels Països Catalans. La varietat musical de l’última jornada va aplegar milers de joves que van omplir la pista d’atletisme on se celebren els concerts, com mai s’havia vist a Sant Celoni.

Multitudinària jornada final de l’Acampada Jove 07 amb traca final d’Obrint Pas com a colofó al que ha demostrat un any més ser el principal festival juvenil dels Països Catalans. La varietat musical de l’última jornada va aplegar milers de joves que van omplir la pista d’atletisme on se celebren els concerts, com mai s’havia vist a Sant Celoni.

La nit va començar a ritme d’ska amb Doctor Calypso, els quals van aconseguir aglutinar nombrosos seguidors incondicionals del grup veterà, que pot presumir de ser el que més vegades ha tocat a l’Acampada Jove. A continuació va ser el torn de la contundència de Berri Txarrak, que van demostrar que són una de les millors bandes de rock estatal amb un energètic directe. Després de l’actuació dels navarresos, canvi total de registre, però no d’ambient, amb el torn d’Ojos de Brujo, el grup flamenc per excel·lència de l’escena barcelonina, que va portar el seu particular estil per primera vegada fins a Sant Celoni. Precisament Ojos de Brujo ha estat una de les apostes musicals d’enguany, per tal de crear un festival més eclèctic i reflexar en la programació,
la varietat dels gustos dels joves catalans.

Arribats des de Bèlgica, els cap de cartell internacional de l’Acampada, The Moon Invaders, van saber entendre’s d’allò més bé amb el públic a través del seu dinàmic ska, i unes melodies que van aconseguir fer aixecar els peus del terra a tots els assistents i van deixar preparat el terreny per al punt àlgid del festival, amb els Obrint Pas com a protagonistes.

Els de Benimaclet eren uns dels més esperats de la dotzena Acampada Jove i no van defraudar en la seva actuació. Amb l’actual directe del seu últim treball, Benvinguts al Paradís, van imposar-se com el grup reivindicatiu per excel·lència del país, i van saber transmetre a tot el públic el missatge de lluita a través de les melodies tradicionals a toc de dolçaina.


A la tarda la gresca ja va començar de la mà de Kumbas del Mambo, que van fer de la Carpa Cultura una festa a través de versions de cançons conegudes amb un toc divertit on no hi van faltar confetis, globus i molt ball. Tot un espectacle que va saber continuar Josep Maria Cantimplora, el polifacètic Titot de Brams al paper d’un cantautor que versiona i tradueix al català les cançons espanyoles més taral·larejades.

L'acte polític central

La jornada de dissabte també va estar protagonitzada per l’acte polític central, que en aquesta dotzena edició va comptar amb la presència del secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, el qual va deixar clar davant d’un miler de joves, que “l’autonomisme ja s’ha acabat i després només pot venir la independència nacional del nostre país”. Puigcercós, que al seu moment ja va ser portaveu de les JERC, va felicitar els més de 500 militants de les joventuts d’Esquerra per fer possible l’Acampada i demostrar un cop més que les JERC són la primera organització juvenil dels Països Catalans. 

Per la seva banda, el director del festival, Pere Aragonès, en el mateix acte ha encoratjat els presents a guanyar “l’autodeterminació dia a dia, al carrer, a l’institut, a la universitat, a la feina”, perquè “la lluita per la independència política”, ha assegurat, “és una lluita contra la precarietat juvenil”.

Un dels altres plats forts dels actes polítics paral·lels als musicals ha estat la presentació del llibre de Xavier Vendrell, Disculpin les molèsties, el qual ha comptat amb la companyia del mediàtic historiador, Oriol Junqueras.

img_0168-348.jpg img_0168-348.jpg