Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2016
Aturem el Pre-Acord de la UE amb Turquia

Ja fa temps, que la solidaritat de la Unió Europea s’està posant a prova amb la resposta de l’arribada massiva de gent en busca d’asil, de gent en busca de refugi, que marxa dels seus països degut a guerres i persecucions. S’ha demostrat, que la resposta Europea no està a l’alçada d’aquesta situació, que Europa no avança cap a una solució real i sostenible a la crisi humanitària que estem vivint, i encara ho fa menys signant aquest acord amb Turquia.

El passat 7 de març, els caps d’estat dels governs del consell Europeu ja es van reunir amb el primer ministre de Turquia per subcontractar les responsabilitats d’asil a Turquia a canvi de 3000 milions d’Euros més. Aquesta setmana, ha tingut lloc la cimera que intenta tancar aquest acord amb Turquia. Un acord que enlloc d’avançar cap a una situació sostenible només està posant traves al conflicte i busca satisfer l’interès de l’estat turc. Amb aquest acord, contempla expulsar a Turquia a tots aquells qui entrin de forma il·legal violant el dret d’asil; enlloc de garantir vies segures i legals i combatre el transit d’éssers humans.

 
En aquest sentit, les JERC denunciem el fet que els governs Europeus i dels seus estats no siguin capaços d’assumir la seva responsabilitat. Trobem vergonyós que s’utilitzin els éssers humans com a subjectes de negociacions polítiques i demanem a tots els estats membres de la UE i els seus governs, la creació d’una política d’asil comuna, d’una política solidària, que garanteixi els drets humans i la seguretat de les persones refugiades en busca de refugi.
 
Les JERC demanem que s’aturi aquest acord, que no porta a cap solució sostenible, que no comporta cap ajuda per a les persones refugiades. Fem una Crida a tots els governs Europeus a obrir-se a les persones refugiades, a crear una política d’asil adequada i solidaria. Finalment, creiem que cal recordar que en el passat molts de nosaltres vam ser persones refugiades, i vam ser acollits, fem el mateix, ja que és el nostre deure.
 
Per tot això, les JERC animem a tota la ciutadania a mobilitzar-se aquest proper dissabte contra el racisme i el feixisme, contra el preacord UE-Turquia i a favor de l’acollida dels refugiats. REFUGEES WELCOME!

Imatge Refugees Welcome Imatge Refugees Welcome