Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.07
2014
Aturem la barbàrie a Palestina

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya condemnem fermament l'actual escalada de violència que hi ha entre els pobles de Palestina i Israel, i que ja ha provocat centenars de morts i ferits.

Les JERC, defensors dels drets humans i dels drets col·lectius dels pobles, i de la cultura de la pau i la no-violència, condemnem la magnitud d'aquest conflicte, i sobretot, el caràcter de violència que ha adquirit en els últims dies.

En aquest sentit, des de les JERC condemnem la greu situació de violència que estan patint els i les ciutadanes dels dos bàndols involucrats, així com la opressió i les morts de la societat civil a Palestina, i l'extremisme religiós que incrementa la magnitud del conflicte. Per altra banda però, també volem condemnar la desproporcionalitat de l'actuació israeliana en el conflicte, que està utilitzant uns mètodes que massacren sistemàticament la població palestina. Els arguments esgrimits per l'estat d'Israel ens semblen totalment insuficients i que no es corresponen a la realitat que ens intenten vendre.

Així doncs, les JERC instem a les dues parts a aturar la violència quan més aviat millor, i a intentar resoldre el conflicte de manera pacífica, sense causar més morts entre la població civil, i deixant de devastar desmesuradament la franja de Gaza i els seus ciutadans.

Les JERC reconeixem indubtablement el dret dels palestins i palestines a viure en llibertat i dignament en el seu propi estat, i el dret dels israelians a viure amb seguretat, però condemnem la gran desproporció de forces entre les parts en aquest conflicte, i trobem inadmissible l'opressió extrema sota la que viuen els ciutadans del poble palestí.

Imatge contra la violència entre els pobles de Palestina i Israel Imatge contra la violència entre els pobles de Palestina i Israel