Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.03
2016
Benvingut a casa Arnaldo!

Les Joventuts d'Esquerrra Republicana (JERC) volem expressar la nostra més gran alegria i entusiasme per la sortida en llibertat del líder de l’esquerra abertzale, Arnaldo Otegi. Per aquest motiu, una delegació de les JERC serà present avui a la sortida de la presó de Logronyo per rebre el líder basc, així com dels diferents actes que tindran lloc a Elgoibar i el pròxim dissabte dia 5 al velòdrom d'Anoeta, per tal de donar suport i escalf a Arnaldo Otegi i a tots els seu companys i familiars.

Lamentablement, l'alliberament d’Otegi, un dels centenars que actualment segueixen repartits en presons espanyoles i franceses conseqüència de la política de dispersió, es produeix tard i enmig d'un nou intent per part de l'aparell repressor de l'estat d'inhabilitar al líder de Sortu. Després que l’estat espanyol l’empresonés posteriorment a fer una aposta decidida pel procés de pau, ara volen tornar a impedir que el màxim exponent de l’independentisme basc pugui tornar a fer política. Per això volem denunciar el paper actiu de l’estat per dinamitar el procés de pau i desarmament que fa anys s’ha engegat al país basc, mentre cada cop més veus internacionals reclamen a l'estat espanyol que doni una resposta política al procés que està vivint la societat basca.

Així doncs, tot i celebrar un dia històric com avui, seguim exigint incansablement una política d'apropament de presos, que posi fi a la inhumana política de dispersió. Seguim exigint al govern espanyol un procés de pau com el d' Irlanda i Sud Àfrica, tal i com reclama l’ Euskal Herria International Contact Group. Reclamem l’alliberament de tots els presos polítics i condemnem aquesta política de la por espanyola, que sembla que no entén de diàlegs sinó només de repressió.

Aúpa Arnaldo, gora Euskal Herria Askatuta!
 

Fotografia de la sortida d'Arnaldo Otegi de la presó Fotografia de la sortida d'Arnaldo Otegi de la presó