Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.06
2023
Biel Cursach serà el cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions espanyoles del 23J

L’organització juvenil ha destacat que es tracta d’unes eleccions clau per combatre el feixisme i reivindicar la independència com a la millor opció pel jovent dels Països Catalans. 

Aquest dimarts 13 de juny, el Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana ha ratificat a les persones candidates per a les eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol en la candidatura d’Esquerra Republicana.

D’aquesta manera, les llistes es compondran de la següent manera: Biel Cursach serà el cap de llista per Barcelona, seguit de la mataronina Regina Rigau i l’hospitalenc Xavier Mombiela. Per Lleida, el lleidatà Marc Martínez i l’olianesa Anna Pasques. En el cas de Tarragona, el pradenc Adrià Allo i la morenca Anna Rodríguez. I, finalment, a Girona, la llagosterenca Berta Guinó i el banyolí Miquel Montiel.

Tanmateix, s’ha volgut deixar clar que aquestes no són unes eleccions qualssevol, sinó que es tracta d’unes eleccions destinades a retornar i falcar un sistema bipartidista entre el PP i el PSOE, el qual només defensa el règim del 78 i que ha fomentat l’auge de partits com VOX. Davant d’aquest escenari, l’organització juvenil vol ser el veritable antídot contra l’extrema dreta i els seus discursos d’odi, i és per això que fan una crida a la mobilització de la gent jove i de tota la ciutadania de Catalunya.

Biel Cursach, després de ser escollit cap de llista, ha exposat que “Aquestes eleccions van d’independència o d’espanyolisme i, per tant, el Jovent Republicà tenim clar que estem cridats a liderar una resposta organitzada i combativa per aturar l’extrema dreta”. 

Biel Cursach serà el cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions espanyoles del 23J Biel Cursach serà el cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions espanyoles del 23J