Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.02
2022
Catalunya aprova la llei stop-desnonaments

Aquest dimecres 23 de febrer el Parlament de Catalunya ha aprovat una nova legislació en matèria d'habitatge, anomenada Llei stop-desnonaments, que dotarà de noves eines als poders públics per defensar el dret a l’habitatge, unes eines que mesos enrere havien estat tombades pel Tribunal Constitucional.

Aquesta ha estat una llei treballada amb els moviments socials en defensa de l’habitatge com la PAH o el Sindicat de Llogaters i que ha coordinat el nostre diputat, Pau Morales, com a relator del text.

Aquesta normativa fixa més obligacions als grans propietaris i eleva fins als 7 anys el període en què bancs i fons voltor hauran de cedir obligatòriament habitatges buits. Així mateix, dona més eines als ajuntaments i també marca que els lloguers socials seran obligatoris per a les llars vulnerables quan s'acabi un contracte de lloguer.

"La garantia del dret a l’habitatge no serà immediata; però avui fem un pas més, una nova victòria que ens ha de donar també més energia per seguir", ha afirmat el diputat Pau Morales.

La nova llei stop-desnonaments ha estat àmpliament aprovada pel Parlament de Catalunya. La nova llei stop-desnonaments ha estat àmpliament aprovada pel Parlament de Catalunya.