Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.10
2018
Compartim estratègies antirepressives d’arreu

Les Joventuts d’Esquerra Republicana vam organitzar una jornada de formació sobre estratègies antirepressives en el marc de la nostra campanya actual, “Plantem Cara: lluita i llibertat”. L’acte va tenir lloc dissabte 29 de setembre al Centre Cultural Bellvitge - Gornal,a l’Hospitalet de Llobregat.

Durant tot el dia, es van compartir experiències antirepressives, tant en l’àmbit català com a nivell internacional. Vam comptar amb la presència d’activistes que eren represaliats o que havien hagut de respondre a la repressió des de l’àmbit jurídic, a nivell comunicatiu o des de l’autoorganització.

La jornada es va iniciar amb dues ponents del territori català, que treballen de forma coordinada i des de diferents espais per tal de donar resposta a la repressió del poble català. Anna Rosenfeld, tècnica d’Òmnium ens va explicar com havien decidit anar un pas més enllà i impulsar la campanya “Demà pots ser tu”. Marta Bolinches, advocada del Centre Irídia, va compartir amb nosaltres diferents mètodes repressius, com la burorepressió, i ens va donar indicacions per fer-li front a la repressió.

La propera xerrada va comptar amb dos ponents que venien de lluny i representaven dos pobles que han patit fortament la repressió: Irlanda i Còrsega. Aodhan Hamill, portaveu de l’Ogra Sinn Fein, va emfatitzar el relleu que els havien deixat els seus predecessors i la importància d’organitzar-se en comunitats per no normalitzar la repressió. D. Tafani, ex pres polític i vicepresident de l’Associu Solidarità, va explicar que el poble cors segueix sent reprimit i atacat i va compartir com havien creat una plataforma per donar resposta antirepressiva de forma coordinada.

A continuació, vam parlar sobre com aturar grupuscles feixistes des de dues experiències diferents. Jakob Migenda, portaveu de les Joventuts de Die Linke, va compartir la seva preocupació pel creixement de l’extrema dreta alemanya i com havien decidit respondre-hi. Napoleón Suárez, periodista i militant de les Joventus del PSUV, va explicar com la dreta actua de forma violenta i intenta culpabilitzar-ne el govern.

Després d’un dinar organitzat pel Jovent Republicà de l’Hospitalet i d’Esplugues, vam reprendre la sessió amb Lehbib Sidahmed, del Sahara Occidental. De forma dinàmica, ens va explicar el conflicte saharaui i va compartir la necessitat de tenir reconeixement internacional. Així mateix, també vam poder connectar online amb Meritxell Serret, exiliada i militant d’Esquerra Republicana, que va exposar els suports i les dificultats amb què ens trobem en la internacionalització del conflicte català.

L’última xerrada va ser a càrrec de dos ponents del País Basc i del Rif. Ibon Meñika, ex pres polític i militant de Sortu, va compartir des de la seva experiència personal com es viu la repressió i va exposar com podem aconseguir l’alliberament nacional des d’un pensament estratègic. Salma Amachraa, del Moviment Popular Rifeny, va explicar com el Marroc no garanteix cap dret ni llibertat al seu poble i les dificultats que això suposa a l’hora de mantenir-se organitzats.

La jornada es va enriquir amb la presència d’una companya gallega, que va compartir la repressió que també pateixen per part de l’estat espanyol. També es va compartir que malauradament el company del HDP de Turquia no havia pogut assistir-hi perquè havia estat empresonat tres setmanes enrere.

Finalment, la formació va acabar amb una cloenda a càrrec de la presidenta d’ERC l’Hospitalet, Silvia Casola i la diputada del Jovent Republicà, Rut Ribas.

Tota la jornada es va gravar en streaming i es pot veure clicant a aquest enllaç: https://twitter.com/JoventRepublica/status/1045959069545172993


El Jovent Republicà seguim determinats a resistir davant la repressió i seguim endavant amb la campanya “Plantem cara: lluita i llibertat!”. Entenem aquesta jornada com un espai de formació però també com un espai de coordinació que, des de la lluita internacionalista, ens ha de permetre combatre la repressió conjuntament.

 

L'exiliada Meritxell Serret durant l'acte L'exiliada Meritxell Serret durant l'acte