Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.10
2019
Comunicat conjunt: #LaForçaDelJovent

Davant la situació política generada a Catalunya arrel de la sentència al procés del Tribunal Suprem, la Taula Jove per la República:

- Denunciem la violència policial desproporcionada i antireglamentària de tots els cossos policials, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, contra manifestants arreu de l’Estat, així com la violència impune dels grups ultres i feixistes.

- Donem tot el nostre suport als centenars de ferits, detinguts i empresonats. La resposta a la violació flagrant del dret a la protesta a tot el país per part dels cossos policials no pot ser abandonar els carrers i quedar-nos a casa. Per això, fem una crida a no criminalitzar al jovent que es protegeixen de la violència policial i defensa drets fonamentals, seus i de tota la societat.

- Exigim la retirada dels cossos policials espanyols i la depuració de responsabilitats tècniques i polítiques dins del cos i comandament dels Mossos, així com en la Conselleria d’Interior. Consegüentment, demanem la dimissió del Conseller Buch com a màxim responsable de l’actuació policial. També proposem una investigació en seu parlamentària dels abusos policials, una reforma de la Llei de la policia de la Generalitat i la dissolució de la Brigada Mòbil en pro d’un cos d’ordre públic democràtic per resoldre les disfuncions que el cos presenta des de fa anys.

- Agraïm les mobilitzacions contra la sentència i en solidaritat amb Catalunya que hi ha hagut a la resta dels Països Catalans, al País Basc, a l’Estat Espanyol i a altres països; la solidaritat dels pobles ens fa més fort a tots.

- Destaquem l’èxit de les Marxes per la Llibertat i la vaga general del 18O, que van tenir un seguiment de gran impacte internacional, refermant els valors democràtics i pacífics que han caracteritzat el moviment independentista.

- Exigim una resposta institucional unitària al Govern i Parlament de Catalunya, partint de la discrepància, que estigui a l’altura de la societat i desobeeixi a la censura del TSJC i no es sotmeti a les amenaces dels partits del 155. Ara bé, el jovent avançarem amb pas ferm, tinguem o no les institucions al nostre costat.

- Reivindiquem la constitució de l’Assemblea de Càrrecs Electes per articular una proposta política unitària contra la sentència que doni continuïtat institucional i projecció internacional a les mobilitzacions del carrer.

- Reiterem l’aposta per la desobediència civil i la lluita noviolenta, estratègia en la qual cal aprofundir per soscavar tots els pilars de poder l’Estat –econòmic, polític, mediàtic, judicial, etc.– des de la diversitat d’accions que contempla.

Consegüentment, la Taula Jove emplacem a la societat civil organitzada, especialment a joves i estudiants que ja han pres la iniciativa, a mantenir viva la mobilització durant les properes setmanes per no caure en la normalitat. Cal preparar-nos millor per evitar mals físics majors i definir objectius concrets que ens facin avançar cap als objectius finals. Creiem que el Tsunami Democràtic, entre d’altres iniciatives, serà una eina útil i efectiva per vehicular aquestes accions de forma coordinada. D’altra banda, emplacem als estudiants universitaris i d’instituts a organitzar-se per aturar l’activitat lectiva als seus centres educatius i que aquests no caiguin en la normalitat.

Només amb la mobilització permanent podrem aconseguir l’objectiu immediat de desbordar l’Estat i forçar així una taula de negociació que pugui enfilar una solució política al conflicte, que haurà de passar necessàriament per:

- l’aturada i reversió de la repressió
- l’amnistia dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats
- el lliure exercici del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya

Assemblea Nacional de Joves Independentistes
Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya
Joves Demòcrates
Joventuts d’Esquerra Republicana
Joves Nous Catalans
La Forja
L’Eina

Comunicat conjunt de la Taula Jove per la República Comunicat conjunt de la Taula Jove per la República