Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.02
2021
Comunicat: contra la precarietat i els abusos, organització i victòries!

Avui fa una setmana de l’injust empresonament del raper Pablo Hasél per les seves cançons crítiques contra la monarquia espanyola i des de llavors els carrers d’arreu dels Països Catalans s’han omplert de mobilitzacions a favor del seu alliberament i en defensa dels drets socials de la nostra generació.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar el nostre suport a les mobilitzacions, a les persones ferides i detingudes dels darrers dies perquè entenem que la defensa de la llibertat d’expressió és imprescindible i és el nostre deure com a ciutadans. Com a joves no podem acceptar cap retrocés en les nostres llibertats, al contrari, les volem guanyar totes per superar un sistema econòmic que ens condemna a la precarietat i a l’asfíxia. El jovent dels Països Catalans, el jovent de les crisis, tenim dret a una vida que mereixi ser viscuda.

El Jovent Republicà som crítics amb els abusos que la policia ha comès durant les mobilitzacions i que s’han pogut veure àmpliament a les xarxes socials i també a alguns mitjans de comunicació. La pèrdua d’un ull per part d’una manifestant, les càrregues injustificades a la ciutat de València o l’encapsulament al barri de Gràcia de Barcelona són només alguns dels exemples de males pràctiques que no volem tornar a veure als nostres carrers. És urgent que s’assumeixin responsabilitats i es plantegi un nou model de policia democràtica que no deixi espai a cap abús. Uns deures pendents des de fa massa temps que el nou govern sorgit del 14F i la pròxima persona al capdavant del departament d’Interior han d’assumir de forma inexcusable.

En aquest sentit, les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem la necessitat d’una gran auditoria rigorosa, eficaç i amb conseqüències que revisi les actuacions de la BRIMO i l’ARRO i que depuri a tots els agents que hagin comès abusos i hagin tingut actuacions contràries als protocols policials. A la vegada, demanem un canvi urgent dels protocols d'actuació en mobilitzacions per assegurar que l’ús d’eines policials per a la dispersió i contenció no siguin lesives per a la població i que es produeix una mediació abans de tota intervenció. Així mateix, creiem que cal regular els procediments de detenció i actuar de manera exemplar davant d’agents que cometin detencions arbitràries o identificacions aleatòries.

Per últim, reclamem de nou que es derogui la llei mordassa, tal com PSOE i Podemos es van comprometre, i que es retirin les injúries a la corona del codi penal.

Davant de la incertesa, la precarietat i l’opressió del sistema i l’Estat espanyol, organitzem-nos per avançar, conquerir drets i guanyar una vida digna!

Organitzem-nos per avançar, conquerir drets i guanyar una vida digna! Organitzem-nos per avançar, conquerir drets i guanyar una vida digna!