Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.12
2021
Comunicat sobre els pressupostos de l’Estat espanyol

Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem que l’estratègia d’alliberament nacional dels Països Catalans passa per enfortir el nostre moviment i consolidar-ne l’hegemonia. En especial, és necessari treballar en les complicitats internacionals, comptar amb institucions republicanes fortes que facin polítiques efectives, la mobilització massiva i organitzada als carrers i fer créixer el sindicalisme nacional i de classe així com el moviment estudiantil. En definitiva, defensem ser més forts i ser més per invertir la correlació de forces envers l’Estat i ser capaços de fer valer la voluntat popular.

 

En aquest camí cap a la victòria definitiva, el paper dels partits independentistes al Congrés dels diputats i al Senat ha de tenir una doble funció: condicionar les iniciatives d’aquestes cambres per tal que responguin als interessos dels Països Catalans i a la vegada evidenciar les mancances de l’Estat a l’hora de donar resposta a les demandes i necessitats de la nostra societat.

És en aquest sentit que el Jovent Republicà considerem que aprovar els pressupostos de l’Estat espanyol en les condicions actuals és un error tàctic. El PSOE ha mostrat una deslleialtat constant fins i tot en els pactes que ell mateix havia anunciat, especialment en matèria de la llei audiovisual. Malgrat que l'acord final de la Llei Audiovisual millora substancialment els primers esborranys, cal denunciar que el PSOE i el PSC s'han allunyat dels consensos a favor de la llengua catalana i la diversitat lingüística de l'Estat, avalant així la catalanofòbia més salvatge de la dreta espanyola. Davant l'ofensiva judicial contra el català, amb la sentència del 25% de castellà a les escoles catalanes o la sentència contra l'Oficina de Drets Lingüístics del País Valencià, cal ser més exigents que mai en la defensa de la nostra llengua.

La inconsistència del PSOE, tant amb la defensa de la llengua catalana com en les polítiques socials que duen a terme, fan que aquests pressupostos generals de l'Estat siguin, al nostre parer, insuficients pels Països Catalans i el conjunt de la classe treballadora. Cal aprofitar la força negociadora que, com a forces independentistes i d'esquerres, tenim al Congrés. Creiem que s'ha avançat en algunes qüestions, i que s'haguessin aconseguit uns millors resultats si la resta d'actors i agents independentistes s'haguessin corresponsabilitzat també d'obtenir victòries en les negociacions, però cal que es blindi català en tots els àmbits, un gir social i avançar en la negociació del conflicte polític, l’amnistia i l’autodeterminació.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana continuarem treballant, tant als carrers com a les institucions, amb tots els agents del país per tal de maximitzar les forces de l’independentisme enfront d’un Estat repressiu que sembla no tenir aturador. Només així, des de l’acció organitzada, podrem guanyar totes les batalles i negociacions que se’ns plantegin i serem capaços de fer valer la voluntat del jovent dels Països Catalans.

Treballarem per maximitzar les forces de l’independentisme per guanyar totes les batalles i negociacions que vinguin Treballarem per maximitzar les forces de l’independentisme per guanyar totes les batalles i negociacions que vinguin