Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.08
2019
Condemnem la política migratòria del govern espanyol i la UE

El govern espanyol ha anunciat la intenció de multar el vaixell Open Arms per haver rescatat més de 160 vides al mar Mediterrani. La portaveu del govern, Carmen Calvo, ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació que aquesta embarcació "no té permís per rescatar" com si atendre les persones en risc de mort no fos una obligació legal. Davant d'això, les Joventuts d'Esquerra Republicana condemnem la política migratòria dels governs europeus, en especial de l'Estat espanyol i de l'Estat italià que han permès que l'Open Arms passés 19 dies sense poder desembarcar en un port segur.

El patiment d'aquestes persones era evitable. Els estats europeus s'han compromès a acollir refugiats però ara mateix l'Estat espanyol ni tan sols ha acollit el 20% de persones a les que es va comprometre. El que cal és que es compleixi el dret internacional i el dret marítim i deixar de tractar les persones com si fossin mercaderies o xifres. A l'Europa i al món actual hi falten polítiques humanes.

No podem perdre de vista que les persones rescatades per l'Open Arms encara hauran de passar per un mar de traves burocràtiques i lleis racistes, com la llei d'estrangeria de l'Estat espanyol. Com tampoc podem deixar de banda que en aquests moments hi ha 365 migrats retinguts a alta mar a bord de l’Ocean Viking, una altra ONG en defensa dels drets dels refugiats.

Per tot això, des dels Països Catalans, el Jovent Republicà afirmem que volem totes les competències en matèria d’acollida i integració, i que som plenament conscients que això només serà possible amb la independència.

Els Països Catalans som terra d'acollida! Els Països Catalans som terra d'acollida!