Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.02
2017
Davant el nou cop d’estat judicial a l’Estat, insistim: Referèndum i República!

Aquesta setmana s'ha tornat a constatar que a l'Estat Espanyol la justícia no és igual per a tothom.

 

La fiscalia segueix perseguint Carme Forcadell i els membres independentistes de la Mesa del Parlament, amb una segona querella per permetre la votació de la resolució del referèndum, és a dir, per defensar la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa de les diputades i els diputats. Sense ser casualitat, la querella només afecta els membres independentistes de la Mesa, malgrat el diputat Joan Josep Nuet també havia votat en el mateix sentit que els querellats, tal com ha denunciat ell mateix.

A més, el cantant mallorquí, Josep Valtonyc, ha estat condemnat a tres anys i sis mesos de presó per cantar contra la monarquia, una condemna que atempta contra la llibertat d'expressió sobre uns fets que mai s'haurien d'haver jutjat.

En canvi, es torna a fer evident la doble vara de mesurar del sistema judicial, que absol Cristina de Borbó i deixa en llibertat sense fiança a Iñaki Urdangarin, dels delictes de corrupció i frau fiscal en el cas Nóos.

La millor resposta a tots aquests atacs rebuts, i a tots els atacs que rebrem, no pot ser altra que la solidaritat i el compromís inequívoc de seguir endavant amb el procés d’autodeterminació, pacífic i democràtic, que estem duent a terme. Un procés que ens portarà a la consecució i proclamació primer de la República Catalana i tot seguit del conjunt de Repúbliques Països Catalans, que hauran de ser garants de drets i llibertats avui amenaçades pels poders fàctics de l’Estat Espanyol, com és el dret a la llibertat d’expressió. Davant els darrers fets, des de les Joventuts d’Esquerra Republicana volem expressar que:

  • - Exigim que s'anul·li la injusta condemna a Josep Valtonyc. Sempre estem, hem estat i estarem al costat de la democràcia i les llibertats. Donem ple suport a la plataforma #LlibertatValtonyc constituïda ahir en rebuig d’aquesta sentència.

  • - Apostem per la unitat d’acció de tots els agents polítics i socials favorables al dret a decidir per tal de superar el règim del 78, si fos necessari duent a terme certs passos a partir de transgressions col·lectives que interpel·lin majories.

  • - Reiterem la determinació de complir amb el mandat democràtic expressat a les urnes, de poder decidir lliure i democràticament el nostre futur com a poble mitjançant la celebració no més enllà de setembre d’un referèndum, sigui acordat amb l’estat o emparat en la legalitat internacional.

#LaLlibertatNoEsJutja #LaLlibertatNoEsJutja