Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2016
Davant el setge judicial de l’Estat: Referèndum i República!

 

L’Estat espanyol sempre ha perseguit i castigat amb repressió i violència autoritària i antidemocràtica aquelles forces polítiques que qüestionaven la Transició i el Règim del 78 que en va sortir, que a dia d’avui van poc més enllà de l’independentisme d’esquerres.

D’ençà que la independència del Principat de Catalunya s’ha convertit en una voluntat majoritària del poble de Catalunya, tant al carrer com a les institucions, l’Estat espanyol ha començat a exercir una repressió ideològica sense precedents des de la dictadura franquista. Des dels requeriments a diversos ajuntaments per no tenir penjada la bandera espanyola, o per donar suport a la declaració de sobirania del Parlament fins a la detenció de Montse Venturós per no despenjar l’estelada del balcó, passant per la persecució als responsables del 9N i  la inhabilitació del jutge Santiago Vidal per redactar un esborrany de Constitució Catalana, l’Estat espanyol ens mostra cada dia i reiteradament la seva nul·la vocació de diàleg i el seu caràcter demòfob i uniformista.


Aquesta setmana hem assistit a un pas més enllà en el setge de l’aparell de l’Estat contra l’independentisme. D’una banda s’ha portat a declarar a l’Audiència Nacional a 5 independentistes per cremar imatges de Felip VI, demostrant un cop més la manca de llibertat d’expressió que es pateix a l’Estat. D’altra banda el TSJC ha citat a declarar en qualitat d’investigada a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, pel simple fet de permetre el debat de les conclusions d’una comissió parlamentària sobre el procés constituent.

Aquests atacs contrasten, paradoxalment, amb la decisió de la justícia espanyola d’arxivar el cas de l’exministre Fernández Díaz, deixant en evidència la doble vara de mesurar del sistema judicial davant l’actuació les clavegueres de l'Estat contra el procés d’autodeterminació endegat al nostre país.


La millor resposta a tots aquests atacs rebuts, i a tots els atacs que rebrem, no pot ser altra que la solidaritat i el compromís inequívoc de seguir endavant amb el procés d’autodeterminació, pacífic i democràtic, que estem duent a terme. Un procés que ens portarà a la consecució i proclamació de la República Catalana, que haurà de ser garant de drets i llibertats avui amenaçades pels poders fàctics de l’Estat espanyol, com és el dret a la llibertat d’expressió. Davant els darrers fets, des de les Joventuts d’Esquerra Republicana volem expressar que:
 

  • Ens refermem en la nostra solidaritat absoluta davant les últimes detencions i de qualsevol agressió de l’Estat. Sempre estem, hem estat i estarem al costat de la democràcia i les llibertats.

  • Fem una crida a mobilitzar-se demà divendres 16 de desembre a les 9 del matí davant el TSJC (passeig Lluís Companys, Barcelona) en solidaritat amb la Presidenta del Parlament, així com a sumar-se a totes les convocatòries unitàries davant les agressions de l’Estat.

  • Rebutgem un cop més el reguitzell de suspensions del Tribunal Constitucional, així com totes les temptatives maldestres de l’Estat espanyol per intentar laminar drets i posar traves al procés democràtic engegat pel poble català.

  • Apostem per la unitat d’acció de tots els agents polítics i socials favorables al dret a decidir per tal de superar el règim del 78, si fos necessari duent a terme certs passos a partir de transgressions col·lectives que interpel·lin majories.

  • Reiterem la determinació de complir amb el mandat democràtic expressat a les urnes, de poder decidir lliure i democràticament el nostre futur com a poble mitjançant la celebració d’un referèndum, sigui acordat amb l’Estat o emparat en la legalitat internacional.

Referèndum i República! Referèndum i República!