Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.07
2018
Davant l’acostament dels presos i les preses polítiques a Catalunya. Volem justícia, exigim llibertat!

Després de diversos anuncis del Govern espanyol finalment s’ha confirmat l’acostament dels presos polítics catalans a les presons de Catalunya. Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull seran traslladats a Lledoners (Bages), i Carme Forcadell i Dolors Bassa, a Puig de les Basses (Alt Empordà). Davant d’aquesta notícia les Joventuts d’Esquerra Republicana volem expressar les següents consideracions:

- El govern espanyol, feble i sense cap majoria sòlida per fer pràcticament res, actua a base de globus sonda mediàtics i sobreactuacions gestuals per dissimular la incapacitat política i la manca de voluntat real d’afrontar de cara el problema que té amb el poble català, que no és cap altre que el fet que l’Estat no reconeix el dret a l'autodeterminació, que vam exercir al referèndum del passat 1 d'octubre del 2017.
 
- El govern espanyol del PSOE pretén vendre com un gest de generositat l’acostament a presos catalans dels presos i les preses polítiques. Des del jovent republicà volem posar de relleu que no és cap gest, és una obligació legal i un dret sobretot de les famílies reconegut internacionalment i subscrit en protocol de l’ONU i la UE per part de l’Estat espanyol. 
No volem gestos, el que volem és justícia. I justícia implica l’alliberament immediat dels presos i les preses polítiques, i el retorn de les persones exiliades. Una justícia que exigim per unes persones que s’han limitat a complir i a canalitzar la voluntat democràtica d’un poble de decidir per ell  mateix el seu futur, que van fer possible el Referèndum de l’1 d’octubre, i que han patit com a conseqüència la repressió d’un Estat demofòbic i venjatiu. 
L’exigència de l’alliberament dels presos i les preses polítiques l’entenem com un pas més per avançar cap a la República. L’independentisme hem d’aconseguir que la repressió de l’Estat es giri contra ell mateix, que evindencii arreu del món, entre la ciutadania dels Països Catalans i també entre la ciutadania de l’Estat, la nul·la qualitat democràtica del règim del 78. Davant la repressió, unitat antirrepressiva de tots els demòcrates, i denúncia i defensa política front el judici i la criminalització política que pateixen els encausats. 
 
- Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana, el jovent republicà, redoblem la nostra exigència de llibertat immediata dels presos i preses polítics i del cessament de l’onada de repressió que impulsa l’Estat i que suposa un greu retrocés en drets i llibertats polítiques arreu dels Països Catalans, i animem al jovent a mobilitzar-se i a organitzar-se per superar la repressió i avançar cap a la República. No és hora de celebracions. Plantem cara: lluita i llibertat!
 
Països Catalans, 3 de juliol de 2018- Demà, dimecres 4 de juliol a les 19h, mobilització a Lledoners i a Puig de les Basses.

- Dissabte 14 de juliol a la tarda gran manifestació a Barcelona: Llibertat presos i preses polítiques!

Volem justícia, exigim llibertat! Volem justícia, exigim llibertat!