Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.09
2017
DECIDIM DECIDIR! Les Joventuts d’Esquerra Republicana davant la convocatòria del Referèndum

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, com a organització política juvenil demòcrata i republicana, reiterem la nostra lleialtat i suport al Parlament i al Govern de la Generalitat de Catalunya. Suport redoblat quan es tracta de defensar allò que vertebra qualsevol societat democràtica: el dret a expressar-se, debatre, discutir, participar i decidir sobre el futur polític de la nostra societat.

Un dret, el dret a vot, inalienable a la condició de ciutadà. Un dret, el dret d’autodeterminació, inalienable a la condició de poble, de subjecte polític.

Avui els diputats i diputades de la majoria política sobiranista del Parlament de Catalunya, amb la Mesa al capdavant, han fet allò pel qual van ser escollits per la ciutadania. Ha prevalgut la serenitat i la determinació de fer realitat la voluntat ciutadana d’expressar-se sobre el futur polític del nostre país front a les contínues amenaces, manipulacions, ingerències i difamacions de l’aparell de l’Estat.  

Ha prevalgut la serenitat i la determinació malgrat el soroll. Un soroll i un filibusterisme parlamentari que han provocat, en un espectacle lamentable i denigrant per a la ciutadania de Catalunya, els diputats contraris al dret a decidir de les catalanes i catalans. En comptes de debatre amb arguments polítics, han intentat sense èxit bloquejar el funcionament i el debat del Parlament, amagant-se falsament rere reglaments i articles per no assumir un debat amb raons i arguments.

Amb l’aprovació de la Llei del Referèndum per part del Parlament i la convocatòria per part del Govern de Catalunya, tota la ciutadania estem cridats a votar lliure i democràticament l’1 d’octubre. Votarem en un Referèndum legal i vinculant, amb totes les garanties democràtiques, en el qual són respectades totes les opcions polítiques de vot i que implicarà, en funció de l’opció que en resulti guanyadora, unes determinades conseqüències polítiques, i un resultat que s’haurà d’implementar.

Només hi ha una excepcionalitat respecte la resta de processos electorals als quals estem acostumats al nostre país: el boicot de l’Estat. Un Estat regressiu, recentralitzador i antisocial, que no dóna resposta als reptes de la societat catalana, que no només no acompanya al progrés sinó que hi va a la contra, i que en comptes de permetre decidir es decideix a obstaculitzar les institucions catalanes. I no només això: de les seves entranyes en sorgeixen fantasmes del passat, com l’Operació Catalunya de persecució política de la dissidència amb mitjans públics, o la manipulació dels mitjans de comunicació addictes al règim.

Davant de tot plegat les Joventuts d’Esquerra Republicana fem una crida a la mobilització el proper 11 de setembre en defensa de la democràcia i de la llibertat política i d’expressió de la ciutadania i institucions de Catalunya, i redoblem esforços en la campanya pel SÍ, una campanya alegre i enèrgica per mobilitzar el jovent en l’expressió d’una voluntat massiva de provocar la fundació d’una nova República, primer a Catalunya i tot seguit al conjunt dels Països Catalans. Diem Sí, guanyem-ho tot!

DECIDIM DECIDIR DECIDIM DECIDIR