Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.04
2016
Defensem el nostre territori, no obeïm la sentència del TC que tomba la prohibició del “Fracking”!

Una vegada més el ple del Tribunat Constitucional atempta contra el nostre territori anul·lant la llei  2/2014 del Parlament de Catalunya que prohibeix la pràctica del “fracking” o fracturació hidràulica al Principat.

El Tribunal Constitucional suspèn aquesta normativa argumentant que envaeix competències de l'estat espanyol, ja que es tracta de legislació en matèria de règim miner, energètic i protecció del medi ambient.

La llei 2/2014 és una garantia per blindar el nostre país enfront una pràctica que té conseqüències devastadores pel medi ambient i la salut humana. El “fracking” suposa la contaminació dels aqüífers, un elevat consum d’aigua i una complicada gestió i tractament dels residus produïts. Per altra banda, a més de ser perillós és molt car. Es preveu que la Taxa de Retorn Energètic seria entre 2 i 5, una de les més baixes d’entre les tecnologies comercials conegudes.

Davant aquests fets les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya rebutgem enèrgicament la sentència del Tribunal Constitucional que torna a posar en perill el nostre territori. Seguim denunciat l’ús d’aquesta tecnologia i els interessos que hi ha darrere de les sol•licituds per a la prospecció i exploració d’hidrocarburs. A més ens refermem, una vegada més, en el consum responsable d’energia i en un model de producció sostenible, basat en la captació d’energies lliures, netes i renovables, i en la producció prop del lloc de consum.

Stop Fracking Stop Fracking