Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.03
2019
Defensem els drets digitals, no a la censura europea a Internet!

Aquesta setmana el Parlament Europeu ha aprovat la directiva sobre els drets d’autor coneguda com la directiva de copyright. A priori el seu objectiu era protegir i reconèixer els autors per les seves creacions, però a l’hora de la veritat la nova directiva representa la retallada a la llibertat digital més gran dels últims temps.

Fins ara, les vulneracions es resolien després de compartir el contingut a les xarxes i per queixa de l’autor. Ara la nova directiva responsabilitza directament a les plataformes de la vulneració dels drets d’autor pel contingut penjat pels seus usuaris. Això obre la porta a l’ús de filtres que bloquejaran o eliminaran de forma prèvia les publicacions que considerin irregulars. Aplicaran programes de censura prèvia que en molts casos cometen errors i que posaran en risc a la llibertat d’expressió.

Tots aquests canvis també comporten importants actualitzacions de programes i sistemes amb un elevat cost econòmic. Unes despeses que només podran assumir les grans plataformes de continguts com Google o Facebook. Les petites i mitjanes plataformes sense capacitat econòmica per fer front a aquestes modificacions legals quedaran excloses del món digital ampliant així l’oligopoli digital.
 
Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem que la cultura no és només allò que es pot vendre o comprar, és molt més que simple consum. L’accés a la cultura i al coneixement han de ser lliures, i Internet i les noves tecnologies un espai de llibertat.
 
El Jovent Republicà creiem que cal un equilibri entre la justa recompensa dels creadors culturals per la seva feina i la llibertat d’expressió dels usuaris, per tot això els eurodiputats d’Esquerra Republicana han votat en contra de la nova directiva de copyright que pretén deixar en mans de les elits digitals tota la xarxa, posant en risc els drets fonamentals dels ciutadans.
 
Per tot plegat, recordem que és més important que mai que el pròxim 26 de maig el jovent ens mobilitzem a les eleccions al Parlament Europeu per canviar les majories i aturar la regressió de drets.

És més important que mai que el pròxim 26 de maig el jovent ens mobilitzem a les eleccions al Parlament Europeu per canviar les majories i aturar la regressió de drets. És més important que mai que el pròxim 26 de maig el jovent ens mobilitzem a les eleccions al Parlament Europeu per canviar les majories i aturar la regressió de drets.