Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.07
2010
Demà a les 12:00 comença la quinzena Acampada Jove!

La vila de Montblanc (Conca de Barberà) s’està transformant aquests dies per acollir la 15a edició de l’Acampada Jove, el festival político-musical de referència als Països Catalans, que obrirà les portes dijous, 15 de juliol, a partir de les dotze del migdia. Des de llavors, i durant els tres dies següents, aquest esdeveniment organitzat per les JERC, comptarà amb la participació d’una trentena de grups musicals, amb agrupacions de cultura popular i amb activitats formatives i en favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. El portaveu de les JERC i director del festival, Gerard Coca, ha remarcat que després de la manifestació multitudinària de dissabte passat, “l’Acampada Jove és la següent oportunitat que tenim el jovent independentista per fer sentir la nostra veu i per reclamar respecte i llibertat”. Tal i com ha explicat Gerard Coca, “les JERC no acatem la sentència” i per això l’Acampada Jove serà “un espai de llibertat, exclòs de la Constitució, símbol de l’independentisme juvenil català des d’on direm ben clar Adéu Espanya”.

Les JERC fan una crida al jovent dels Països Catalans perquè facin del festival un altaveu per fer sentir novament el seu clam de justícia i llibertat


La vila de Montblanc (Conca de Barberà) s’està transformant aquests dies per acollir la 15a edició de l’Acampada Jove, el festival político-musical de referència als Països Catalans, que obrirà les portes dijous, 15 de juliol, a partir de les dotze del migdia. Des de llavors, i durant els tres dies següents, aquest esdeveniment organitzat per les JERC, comptarà amb la participació d’una trentena de grups musicals, amb agrupacions de cultura popular i amb activitats formatives i en favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans.

El portaveu de les JERC i director del festival, Gerard Coca, ha remarcat que després de la manifestació multitudinària de dissabte passat, “l’Acampada Jove és la següent oportunitat que tenim el jovent independentista per fer sentir la nostra veu i per reclamar respecte i llibertat”. Tal i com ha explicat Gerard Coca, “les JERC no acatem la sentència” i per això l’Acampada Jove serà “un espai de llibertat, exclòs de la Constitució, símbol de l’independentisme juvenil català des d’on direm ben clar Adéu Espanya”.

Aposta per la música en català i reivindicativa

A nivell musical, la quinzena edició de l’Acampada combina les actuacions dels grups emergents de l’escena musical catalana amb les bandes que han estat protagonistes del festival independentista en diverses ocasions. L’”Espai Independència”, que és la zona de concerts per excel·lència, acollirà les actuacions de Strombers, la Pegatina, Ojos de Brujo, Los Delinquentes, Orxata Sound System, Els Pets, Skatalà, Dr Calypso, Banda Bassotti o Oprimits, entre d’altres; l’escenari “La Plaça”, situat la plaça Major de Montblanc, serà l’altaveu dels grups novells guanyadors dels concursos territorials organitzats per les JERC i que competiran en la final del concurs Música Jove. A més, com cada any, la festa Flaix serà present al festival.

La vila cohesionada amb el festival

La vila de Montblanc, tornarà a ser punt neuràlgic de vida i d’activitat del festival durant el dia, i com a novetat, l’església dessacralitzada de Sant Francesc, anomenada Espai Llibertat, comptarà amb una exposició dels 15 anys d’Acampada, actuacions de DJ's, jocs de taula, i revistes en català, entre altres. També com a primícia, l’Acampada disposarà enguany de les noves piscines municipals de Montblanc, perquè les persones acampades hi puguin passar l’estona. L’acte polític central també es durà a terme a la vila, i en aquesta ocasió estarà protagonitzat perl President d’Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, i pel portaveu de les JERC, Gerard Coca, el dissabte 17 a la tarda.

Des de fa una setmana, tècnics, joves militants de les JERC, i voluntaris ja es troben a Montblanc per muntar els escenaris i la resta d’instal·lacions provisionals de l’esdeveniment. També s’encarreguen d’habilitar l’espai Països Catalans, és a dir, la zona d’Acampada de fins a 30.000m2, la qual, com en edicions anteriors, comptarà amb la presència d’actuacions de grups de cultura popular durant el festival. Un cop s’obrin portes, fins a 500 militants i voluntaris de les JERC faran possible que l’Acampada Jove sigui realitat.

15 anys d’Acampada Jove

L'Acampada Jove, organitzada per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), és el primer festival juvenil de música dels Països Catalans. Se celebra des del 1996 i ha passat per Arbúcies durant 9 anys, Sant Celoni, en 4 ocasions, i des de l’any passat s’ha traslladat a Montblanc. En l’última edició van assistir-hi 27.000 persones, cosa que consolida l’esdeveniment com el festival político musical de referència al nostre país.

acampjov060034-339.jpg acampjov060034-339.jpg