Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.08
2020
Demanem que el català sigui llengua oficial a la Unió Europea

Aquest divendres 28 d’agost la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, ha registrat una proposició no de llei al Congrés dels diputats demanant al govern espanyol que el català s’incorpori com a llengua oficial a la Unió Europea.

El català és una llengua parlada per més de deu milions de persones arreu dels Països Catalans que té tot el dret de ser usada a les institucions europees, tal com ja passa amb llengües que tenen un menor nombre de parlants, com l’irlandès. La discriminació que pateix el català només es pot entendre per la voluntat dels grans estats de menystenir la llengua catalana i relegar-la en una segona posició sense prestigi ni el reconeixement que es mereix.

La instauració del català com a llengua oficial a la Unió Europea permetria enfortir el sentiment d’identificació dels catalans amb el projecte comú europeu. Un projecte que les Joventuts d’Esquerra Republicana entenem que ha de ser antifeixista, popular, democràtic i garant dels drets i llibertats dels joves, l’Europa dels pobles. 

En el marc de la campanya “Construïm futur: fem-ho en català!” el Jovent Republicà estem duent a terme diverses accions a favor de l’ús social del català, que van des de murals arreu de la nació fins a propostes institucionals com la que ha presentat la nostra diputada Marta Rosique.

 

Fem-ho en català! Fem-ho en català!