Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2019
Denunciem els atacs racistes als menors no acompanyats

Fa anys que als Països Catalans arriben en sol·litud menors d’edat procedents sobretot de països del  nord d’Àfrica. Aquestes persones fugen de la misèria, la violència, de persecucions, etc. La seva meta és arribar aquí i poder viure amb seguretat, dignitat i amb perspectives de futur. El viatge que emprenen es caracteritza per la duresa i perillositat i perquè un cop arriben aquí les seves conseqüències es fan més que evidents (problemes de salut i de salut mental, frustració, dol, etc.). Com a republicans tenim el deure d’acollir aquestes persones, atendre les seves necessitats i vetllar perquè puguin viure dignament, tal i com ens agradaria que ens passés a nosaltres si ens trobessim en aquesta situació.

Per desgràcia, l’extrema dreta i fins i tot la dreta tradicional els posen constantment en el punt de mira per treure’n rèdit polític i per fomentar i estendre el seu odi. Són constants les “fake news” i els rumors que es llencen al voltant dels malanomentas “MENA”. Els partits com VOX, PP i C’s apunten i el feixisme organitzat ataca.
 
Aquests últims dies hem vist, primer a Canet i després a Castelldefels, quin és el “modus operandi” del feixisme: encaputxar-se i atacar nens i adolescents que es troben sols, a milers de quilòmetres de casa, en un entorn nou i, molts cops, hostil per ells. Són accions que haurien de repugnar a qualsevol demòcrata. No només són uns atacs a un col·lectiu que es troba en una situació d’extrema vulnerabilitat i indefensió, són un atac als valors de la democràcia, la pau i la convivència.
 
Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana demanem mesures contundents contra els responsables d’aquests atacs. Tant als directes, els encaputxats, com als indirectes, que donen ales als agressors. També fem palesa la necessitat de corresponsabilitzar la societat civil i les administracions públiques en la lluita contra el feixisme i el racisme. Quan diem que “el feixisme avança si no se’l combat” és, precisament, perquè l’única manera d’erradicar-lo és plantant cara frontalment i col·lectiva.

No només són uns atacs a un col·lectiu que es troba en una situació d’extrema vulnerabilitat i indefensió, són un atac als valors de la democràcia, la pau i la convivència No només són uns atacs a un col·lectiu que es troba en una situació d’extrema vulnerabilitat i indefensió, són un atac als valors de la democràcia, la pau i la convivència