Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2017
Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig de 1990 es retira de la llista de trastorns mentals de la Organització Mundial de la Salut les orientacions sexuals no heterosexuals, i és per això que avui celebrem el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, reivindicant la lluita pels drets dels col·lectius LGTBI+ en conjunt.

Tot i que en els darrers anys la situació de les persones LGTBI+ ha millorat a moltes parts del món, és fonamental que agafem el testimoni de la lluita que han dut a terme milers de persones LGTBI+ per continuar avançant en els nostres drets. La batalla continua, necessitem una societat sensibilitzada i que reivindiqui els drets de les persones LGTBI+, així com que rebutgi frontalment qualsevol discriminació associada a la orientació sexual o a la identitat o expressió de gènere.

Aquestes discriminacions arriben a tot arreu, malauradament fins i tot a la infància, tenint com a conseqüència fatal el bullying que pateixen a les escoles i instituts els nens i les nenes que no entren dins els paràmetres cisheteronormatius. Hem d’acabar amb aquesta xacra que està destrossant tantes vides.

Des de les Joventut d'Esquerra Repúblicana reivindiquem uns Països Catalans lliures de LGTBIfòbia, amb una legislació garant dels drets de les diversitats sexuals i de gènere i emplacem a tota la societat a unir-se en la lluita contra aquest tipus de discriminació.

17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia