Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.09
2016
Dia internacional per la despenalització de l'avortament

Les Joventuts d'Esquerra Republicana fem una crida a participar en els actes del Dia Internacional per a la Despenalització de l’Avortament, el proper dimecres 28 de setembre, per defensar els nostres drets sexuals i reproductius. A Barcelona, la manifestació prevista comença a les 19h a Canaletes i serà fins a la Plaça Sant Jaume.

Actualment encara estem lluny d’aconseguir que l’avortament sigui un dret bàsic de qualsevol dona; ja que l’OMS calcula que, cada any, es produeixen uns 22 milions d’avortaments perillosos a tot el món que acaben provocant al voltant d’unes 45000 morts.
Els objectius principals de la campanya International Campaign for Women’s Right to Safe Abortion (http://www.safeabortionwomensright.org/)  iniciada per aconseguir despenalitzar l’avortament, i a la qual les JERC ens hi hem adherit donant total suport, són:
  1. Construir una campanya internacional per promoure i defensar l'accés universal a l'avortament segur i legal, com a qüestió de salut i drets humans de les dones.
  2. Donar suport a l'autonomia de les dones a prendre les seves pròpies decisions sobre si tenir fills i quan i perquè totes puguin prendre aquestes decisions sense risc per a la seva salut i la vida. Al mateix temps, protegir les dones i els professionals de la salut que proporcionen avortaments segurs, en particular, en entorns on aquest dret està restringit legalment.
  3. Reunir grups, xarxes, moviments i organitzacions de tot el món per treballar junts en aquesta campanya, col·laborar en les iniciatives existents i crear-ne de noves.
  4. Augmentar la consciència pública de la necessitat de les dones per l'avortament segur, per tal d'augmentar la comprensió i el suport i fer visibles els perills d’un avortament il·legal.
  5. Augmentar la disponibilitat de fons públics per a l'avortament.
Per tot això, perquè des de les JERC creiem i defensem el dret de totes les dones a decidir lliurement sobre el seu cos i a prendre totes aquestes decisions d’una forma segura, cal seguir lluitant per garantir aquest dret bàsic de totes les dones, siguin d’on siguin i tinguin l’edat que tinguin; incidint, sobretot, en les dones joves i les dones en situació de migració.
Cap dona ha de veure posada en risc la seva llibertat i la seva salut pel fet de no voler tenir un fill. És el nostre cos, nosaltres decidim!

Icona Icona