Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.06
2015
Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI

Com cada 28 de Juny, Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI, des de les Joventuts d’Esquerra Republicana animem a tota la ciutadania a sortir al carrer i a participar als actes i les mobilitzacions organitzades pel teixit associatiu LGTBI arreu dels Països Catalans.

I ho fem per tal de recollir el testimoni d’aquells homes i dones que ens han precedit i que sortiren al carrer en condicions adverses per lluitar pels drets de les persones LGBTI i contra la homofòbia. Així com per solidaritzar-nos amb totes aquelles persones que arreu del món, pateixen la violència i la repressió als seus països d’origen.

Des de les JERC i des d’ERC refermem el nostre compromís per construir un nou país just i amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Un nou país respectuós amb la diversitat sexual i lliure d’homofòbia. Un nou país on el dret d’estimar com vulguem i el de constituïr una família formi part del seu ADN.

Per això és molt important que en els propers mesos es completi el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia, donant-la a conèixer arreu del territori, dictant els reglaments i disposant els recursos econòmics necessaris per tal garantir la seva aplicació. Una tasca a la que s’han de sumar els nous ajuntaments sorgits de les darreres eleccions municipals per tal de fer-la arribar als pobles i ciutats del nostre país. També cal esperar el que canvi polític que s’ha produït al País Valencià i a les Illes, on el PP ha perdut la seva hegemonia després de molts anys, impliqui un avenç pel que fa a les polítiques adreçades al col·lectiu LGTB.

Només amb el vostre ajut i compromís podrem avançar a partir del 27S en el procés constituent d’un nou estat on la defensa de la diversitat, la igualtat de drets i la lluita contra la homofòbia siguin un dels seus pilars fonamentals.


MOBILITZACIONS ORGANITZADES ARREU DELS PAÏSOS CATALANS

Barcelona (27 de juny)
Pride Barcelona (18h Avinguda Paral·lel/Portal del Santa Madrona)
Manifestació de la Comissió Unitària 28J (18’30h Pl. Universitat)

València (27 de juny)
Manifestació (19’30h Parterre)

Palma (27 de juny)
Manifestació (19h Plaça de Cort)

La nostra existència és revolucionària La nostra existència és revolucionària