Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2016
Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+

El 28 de Juny celebrem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+, una data en la que conmemorem els fets succeïts a Stonewall el 1969, uns disturbis que van marcar un abans i un després en els moviments de reivindicació de drets dels col·lectius LGTBI+. Com cada any, les Joventuts d’Esquerra Republicana ens dirigim a tota la ciutadania per instar tothom a sortir al carrer i a participar de les mobilitzacions que tindran lloc arreu dels Països Catalans i a sumar-se als actes organitzats pel teixit associatiu LGTBI+.

És fonamental que tota la societat reivindiqui els drets de les persones LGTBI+ i participi de la lluita contra qualsevol discriminació associada a la orientació sexual o a la identitat o expressió de gènere, que malauradament no està absent a cap país del món, però que està especialment present en molts llocs on la repressió i la violència cap a les persones del col·lectiu prové del mateix estat. La lluita pels drets LGTBI+ és una lluita transversal i internacional, i reivindiquem els drets de totes les persones del col·lectiu a tots els indrets del món.
 
Des de les JERC trobem fonamental que la República Catalana sigui un país lliure de LGTBIfòbia, amb garanties legals per assegurar que sigui un país respectuós amb les diversitats sexuals i de gènere, i ens comprometem a treballar, com fins ara hem fet, per assolir aquesta fita. És per això que reivindiquem que es completi el desplegament de la Llei contra la LGTBIfòbia a Catalunya i que les polítiques adreçades al col·lectiu LGTBI+ continuïn avançant arreu dels Països Catalans, per tal d’assolir una protecció legal total que garanteixi la igualtat de drets i la no-discriminació d’aquest col·lectiu.
 
Finalment, i com no podia ser d’una altra manera, volem recordar a les companyes i companys que van ser assassinades el passat 12 de juny a una discoteca d’Orlando. Des de la ràbia i el dolor recordem aquelles 49 persones que van matar pel simple fet de viure la seva vida com volien viure-la, d’estimar lliurement. Però també des de la ràbia i el dolor ens farem més fortes i seguirem lluitant, per elles i per totes les persones del col·lectiu LGTBI+, per la seva visibilitat i per la seva dignitat.
 
MOBILITZACIONS ORGANITZADES ARREU DELS PAÏSOS CATALANS
 
Barcelona
Manifestació de la Comissió Unitària 28J (2 de Juliol, 18’30h Pl. Universitat)
Pride Barcelona ( 9 de Juliol, 17h Avinguda Paral·lel)
 
València
Manifestació (18 de Juny, 19’30h Parterre)
 
Palma
Manifestació (28 de Juny, 19h Museu Es Baluard)
 
 
 

De la ràbia en farem lluita! 28J De la ràbia en farem lluita! 28J