Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.06
2017
Dia Mundial de les persones refugiades: Per una República oberta a tothom

Avui, 20 de juny, es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades. I aquest dia arriba enguany, com els passats, enmig de polítiques clarament xenòfobes cap a les persones refugiades a les fronteres europees.

Són moltes les persones refugiades provinents, en aquest cas de la via de Síria, Afganistan o Somàlia, entre altres països, que arriben als límits de la Unió Europea fugint d'un conflicte armat o d'una situació de violència permanent, de la misèria, de la violació dels drets humans i dels efectes d'un desastre natural i humà.

Una via per on moltes persones refugiades intenten entrar a Europa és el Mediterrani, que en els darrers anys s'ha convertit en un gegant cementiri, a causa de les polítiques frontereres dels països de la Unió Europea, on des de l'any 2.000 hi han perdut la vida més de 32.000 persones.

I no oblidem la Frontera Sud de l'Estat Espanyol, on arriben milers de persones africanes buscant una oportunitat i es troben davant d'un reixat i d'un cos policial que els impedeix l'entrada i els roba la seva dignitat.

Aquesta és una situació que ha d'acabar immediatament. Les Joventuts d'Esquerra Republicana lamentem que els estats europeus estiguin lluny d'oferir una solució al drama que viuen milers de persones, que hagin imposat un tancament de fronteres i hagin convertit Europa en una fortalesa, impedint i vetant a les persones refugiades l'entrada i la recerca d'oportunitats.

No ens cansarem de denunciar les accions que vulneren els drets humans. Demanem l’obertura de fronteres i que els drets de les persones refugiades estiguin garantits, sigui als Països Catalans, arreu del Mediterrani o arreu del món.

20 de juny, Dia Mundial de les persones refugiades 20 de juny, Dia Mundial de les persones refugiades