Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.07
2015
Diguem no a l'austertat, diguem no a la por, el 5 de juny: OXI!

 Des de Les Joventuts d’Esquerra Repúblicana volem traslladar el nostre suport al govern grec de Syriza i al seu president Tsipras enfront de les pressions de la Troika, en el que entenem es una lluita per la democràcia contra tirania del mercat. Aquesta Troika, composada per entitats sense representació democràtica ciutadana com son el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i la Comissió europea, porten anys assetjant Grècia i els altres països febles de la Unió Europea amb unes mesures politico-econòmiques ultraliberals i antisocials que en res han beneficiat ni beneficiaran a la ciutadania. Per primera vegada un govern europeu, el grec, s’ha atrevit a plantar-se davant les exigències de la Troika i presentar un programa polític pensant en les necessitats de la població.

El fet que la Troika es negui a donar marge de negociació al president Tsipras es un indicatiu de la manca de voluntat democràtica d’aquest organisme, mes centrat en escoltar les exigències de les grans corporacions bancaries que a la ciutadania; comptant en tot moment aquesta Troika amb la complicitat de governs corruptes com el de Mariano Rajoy, també temorosos d’escoltar la veu de la gent. Per aquestes raons, Les Joventuts d’Esquerra Republicana donem tot el nostre suport al Referèndum convocat pel govern de Syriza el proper diumenge 5 de juliol. Contra les imposicions dels mercats, més democràcia. Fa més de 2,500 anys que a Atenes (no gaire lluny de la plaça Syntagma, on a dia d’avui els defensors de la dignitat grega es manifesten a favor del seu govern) els ciutadans es van revoltar contra la tirania dels oligarques i van crear un be tan preuat com es la democràcia. Aquest 5 de juliol, Atenes i tota Grècia, tornaran a donar una lliçó al món i demostraran que no hi ha res més important que la dignitat i la llibertat d’un poble. OPA!!

La lluita del poble grec pel dret a decidir sobre les imposicions de la Troika, i per la defensa de la seva sobirania envers Brussel·les i Frankfurt, és la lluita dels Països Catalans pel dret a decidir sobre l'estat propi, i la defensa de la seva sobirania envers les imposicions de Madrid. Per tant des dels Països Catalans diem: OXI! No!

Els PaÏsos Catalans amb Grècia Els PaÏsos Catalans amb Grècia