Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.05
2018
Donem suport a la tancada pels drets de les persones migrades

Davant les dificultats administratives de l'Estat espanyol per tal que les persones migrades puguin aconseguir la nacionalitat, el Jovent Republicà ens sumem a la lluita per la derogació de la llei d’estrangeria, donem suport a la Tancada per Drets i convoquem a la militància a la manifestació unitària a Barcelona el diumenge 27 de maig.

Les persones migrades es troben dia rere dia amb entrebancs per poder viure dignament al nostre país a causa de les dificultats que l'Estat imposa. Aconseguir el permís de residència suposa moltes complicacions; les relacions laborals de vegades suposen contractes il•legals, les cues per renovar documentació de l'administració són eternes i en ocasions suposa unapèrdua de drets.

Contra el racisme estructural, des del 21 d'abril col•lectius de persones, migrades o no, s'han tancat de manera indefinida a l'edifici de l'antiga Escola Massana, al Raval. Fa una setmana, també s'hi van sumar a l'església del Sagrat Cor del barri del Poblenou i antic centre excursionista de Badalona en desús.

L'objectiu de la Tancada per Drets és forçar a les administracions que hi hagi solucions per la seva situació de nacionalitat i explotació laboral. El que es reclama és la reforma urgent de la Llei d'estrangeria i eliminar l'examen per aconseguir la nacionalitat, alhora que esdevingui una possibilitat aconseguir els papers sense contracte de feina, el tancament dels CIE i la despenalització de la venda ambulant.

El Jovent Republicà volem acabar amb el racisme institucional i reclamem que s'apliquin les mesures necessàries per tal que qualsevol persona, vingui d'on vingui, se senti ciutadà català sense haver-se de trobar amb constants entrebancs.

Donem suport a la tancada pels drets de les persones migrades Donem suport a la tancada pels drets de les persones migrades