Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.11
2014
Dones lliures en una terra lliure de violència masclista

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam mostrar el nostre rebuig aquesta xacra social organitzant actes i accions arreu del territori i participant de les manifestacions convocades. 

Un any més vam de manifestar el nostre profund rebuig i preocupació per la violència masclista que, lluny de desaparèixer, està més present que mai en les nostres societats. En el que portem d'any 21 dones han estat assassinades als Països Catalans per les seves parelles o ex-parelles. I són moltes més aquelles que viuen cada dia en silenci vexacions, cops i pors que comporten la violència masclista.

La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. La pateixen dones de totes les classes socials, orígens i edats i amb independència del seu nivell d’estudis. De fet, la ONU la defineix com “el crim encobert més extens del món”.

Especialment preocupant és l’augment de les situacions de violència masclista entre les persones joves i la falta de consciència de ser-ne víctimes o estar-la exercint. Davant la creença errònia que aquests comportaments desapareixerien amb en el temps i amb l’arribada de noves generacions, ens trobem que no només no han desaparegut, sinó que han sobreviscut i crescut.

Aquesta, però, sembla manifestar-se de manera diferent al que hem anat veient fins a dia d’avui i, com a conseqüència, la societat no acaba de percebre determinats comportaments com el que realment són: noves formes en que la violència masclista s’expressa. Les xarxes socials i les noves tecnologies s’han convertit en la via d’exercir-la, des de l’anonimat o la distància física, però no per això, es menys greu o alarmant.

Per això les JERC encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència masclista i mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans on l’eliminació de la violència envers les dones sigui, algun dia, una fita acomplida.

Manifestació a Barcelona Manifestació a Barcelona