Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.11
2012
El 25N també lluitem contra la violència masclista


Aquest 25N farà 31 anys  de la primera Trobada Feminista d’Amèrica Llatina, primera celebració sobre el dia contra la violència masclista. L'any 1999 l’Assemblea General de l’ONU el declarà Dia internacional. Com cada any, les JERC sortirem al carrer arreu dels Països Catalans per dir prou! 19 han estat les dones mortes en mans de les seves parelles, però moltes més són víctimes induïdes o pateixen en silenci els cops i el maltractament físic i psicològic cada dia.
 
La violència contra les dones s’expressa de manera molt diversa i totes en podem ser víctimes, amb independència del nivell socioeconòmic o acadèmic, és un instrument per a mantenir les desigualtats entre homes i dones. Malgrat els avenços assolits en la darrera dècada per la societat, pel teixit associatiu i per les administracions, considerem que encara ens queda molt camí per recórrer en l’objectiu d'eliminar de la nostra societat la discriminació de les dones i la violència masclista.
 
Les JERC expressem el nostre rebuig a tots els tipus de violència masclista i instem a la societat a denunciar totes les situacions que atempten contra els drets fonamentals de les dones. Cal la implicació de tota la ciutadania per tal d'acabar amb la violència i que cap agressió quedi impune. Som tots i totes que hem de trencar el silenci i els estigmes socials que impliquen ser víctima de violència masclista, per a que totes les dones de la nostra societat s’atreveixin a denunciar els seus agressors.
 
A més, aquesta jornada, coincideix al Principat amb les eleccions al Parlament. Per a les JERC la lluita en un dia tant assenyalat no pot  quedar eclipsat per cap motiu i per això no deixarem de banda aquesta jornada de lluita. És per això, que hem preparat unes xapes que tota la nostra militància i candidats portaran posades durant la jornada electoral de diumenge per dir: un altre cop, NO!

Llegeix el manifest, aquí!

dones25n.jpg dones25n.jpg