Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.11
2018
El 28è Congrés Nacional del Jovent Republicà sentencia l’Estat espanyol

Aquest cap de setmana les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat el 28è Congrés Nacional a Vic, ciutat natal de Marta Rovira, la secretària general d’Esquerra Republicana actualment exiliada a Ginebra.

Durant les jornades, que han concentrat a prop de 500 joves, s’ha aprovat una ponència organitzativa i s’han renovat diferents òrgans com la permanent nacional, encapçalada per Pau Morales, que ha estat reelegit portaveu de l’organització.
 
En el seu discurs, Morales ha defensat que la incògnita del judici als líders independentistes no serà la sentència sinó com entomarà el cop el moviment independentista i ha assegurat que “els joves farem pagar un preu tan alt per la repressió que serà inassumible per l’Estat espanyol, que mai podrà tornar a dir a ulls del món que és una democràcia”.
 
L’adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana i vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha assistit a la cloenda del Congrés i  s’ha compromès a revertir les retallades en sectors sensibles pel jovent com l’habitatge i les taxes universitàries: “des del Govern plantem cara a la precarietat, treballem per a tothom i ho volem fer encara més amb els pressupostos”, ha afirmat.

La configuració de la nova permanent nacional escollida ha estat:

Pau Morales, portaveu nacional
Kènia Domènech, secretària d’organització
Martí Càlix, secretari de finances i administració
Aniol Costa, secretari de comunicació
Núria Marín, secretària d’acció estudiantil i sindical
Aitor Rivera, secretari de campanyes, activisme i mobilitzacions
David Barnet, secretari d’estratègia i formació
Emma Soler, secretària de feminismes
Ferran Ruz, secretari d’ecologisme
Marta Rosique, secretària de cooperació i política internacional
Glòria Llobet, presidenta del Consell Nacional
 
El nou full de ruta que proposa el Jovent Republicà
 
Un dels documents aprovats al 28è Congrés Nacional del Jovent Republicà és una proposta de resolució que exigeix a tots els actors polítics una negociació estratègica per fer efectiva la República així com arribar a acords per construir un mur sòlid antifeixista i antirepressiu davant les vulneracions de drets que vivim.
 
El document, que va més enllà de la retòrica, planteja els diferents àmbits en què l’independentisme ha d’augmentar la seva força per “per invertir la correlació de forces envers l’Estat i ser capaços de fer valer la voluntat popular”. Aquets fronts són l’augment de les complicitats internacionals, un municipalisme republicà més fort, més  polítiques republicanes a les institucions, una forta presència al carrer i promoure l’afiliació cap a un sindicalisme estudiantil i laboral nacional i de classe.

El nou equip de la permament nacional a punt de ser elegits, amb el portaveu Pau Morales al capdavant. El nou equip de la permament nacional a punt de ser elegits, amb el portaveu Pau Morales al capdavant.