Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.12
2018
El Consell de Ministres no és benvingut!

Avui divendres 21 de desembre el Jovent Republicà hem aconseguit trencar amb la normalitat que volia imposar el Govern espanyol. El Consell de Ministres s’ha celebrat a Barcelona en un context d’excepcionalitat. Hem deixat clar que els repressors no són benvinguts.

Un any després d’unes eleccions imposades per Mariano Rajoy, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut celebrar un Consell de Ministres a Barcelona. Era una clara provocació que hem considerat repugnant, ja que només responia al desig de recrear-se en la repressió.
 
Un any després, les forces de l’Estat segueixen sense donar resposta a les demandes d’autodeterminació que el poble de Catalunya va expressar l’1 d’octubre del 2017. De fet, la situació ha empitjorat si tenim en compte que ja fa més d’un any que tenim presos i preses polítiques i centenars de represaliats.
 
La societat civil, però, s’ha organitzat i mobilitzat al voltant de l’edifici de la Llotja de Mar i des de la no-violència ha rebutjat les operacions de maquillatge del Consell de Ministres. L’anul·lació del judici a Lluís Companys o la pujada del SMI a 900€ no són més que gestos insuficients que arriben tard i no resolen aquestes problemàtiques de fons, com la manca de justícia i parcialitat del sistema judicial o la reforma laboral del PP que encara no han derogat.
 
Gestos que, de fet, tampoc responen a les grans demandes de la societat catalana. El canvi de nom de l’aeroport de Barcelona no resol en cap cas el conflicte democràtic que hi ha sobre la taula amb Catalunya ni corregeix la via repressiva amb la que actua el Govern espanyol.
 
El 21D hem plantat cara, però ho seguirem cada cop que faci falta!

Les forces de l’Estat segueixen sense donar resposta a les demandes d’autodeterminació que el poble de Catalunya Les forces de l’Estat segueixen sense donar resposta a les demandes d’autodeterminació que el poble de Catalunya