Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.07
2018
El Consell Nacional aprova una resolució en solidaritat amb el poble palestí

El Consell Nacional del Jovent Republicà va aprovar per unanimitat una resolució sobre Palestina el passat dissabte 7 de juliol. Amb aquest posicionament, es va definir l’estratègia de cooperació internacional que durà a terme les Joventuts d’Esquerra Republicana en els propers anys.

Davant la massacre a la Marxa del Retorn i després que Donald Trump declarés que Jerusalem era la capital d’Israel, va esdevenir imprescindible prendre partit i teixir una nova estratègia de solidaritat amb el poble palestí. Així doncs, aquesta resolució descriu tant el posicionament polític respecte el conflicte com els compromisos que pren l’organització.

La resolució “En solidaritat amb el poble palestí” reclama la finalització de l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 així com l’enderrocament del mur, el reconeixement i equiparació de drets de la ciutadania àrab-palestina d’Israel, el reconeixement de l’estat palestí i el fi a qualsevol impediment resultant de l'ocupació per l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble palestí i l’exercici del dret dels i les refugiades palestines al retorn a les seves cases i terress. Així mateix, també demana l’amnistia de tots els i les preses polítiques palestins, amb un èmfasi especial als i les menors d’edat, i la fi immediata de l’anomenada detenció administrativa.

Alhora, la resolució compromet a establir i mantenir contactes amb organitzacions palestines,  generar espais de formació i debat sobre la situació a Israel i Palestina i a donar suport a les campanyes que defensin els punts anteriorment citats. En tant que organització juvenil d’uns països mediterranis, tenim la voluntat prioritària de cooperar amb organitzacions d’ambdues ribes amb qui compartim afinitat ideològica i davant la massacre del poble palestí, considerem imprescindible mostrar-los la nostra solidaritat.

Som i serem sempre internacionalistes, som i serem sempre defensors del dret a l’autodeterminació. Visca Palestina lliure!

El Consell Nacional aprova una resolució en solidaritat amb el poble palestí El Consell Nacional aprova una resolució en solidaritat amb el poble palestí