Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2020
El jovent #EnsQuedemaCasa dempeus contra el virus i en defensa de tots els drets i llibertats!

Afrontem una situació d'emergència sanitària global mai vista per la gent dels Països Catalans. Com a joves tenim un repte i una responsabilitat immensa. La majoria del jovent no som població de risc, però també podem ser transmissors i per això hem de prendre més que mai una consciència col·lectiva.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el Jovent Republicà, volem enviar una abraçada immensa, tot el suport i escalf a tots els afectats pel COVID-19 o a tothom qui té persones properes diagnosticades o en observació. Estem amb vosaltres.

Fem una crida pública a tothom per evitar contribuir al morbo, a la desinformació i a la histèria col·lectiva a través de les xarxes. Emplacem a transmetre confiança en els treballadors públics, el sistema públic de Salut i les institucions pròpies. Caldrà responsabilitat individual i col·lectiva i molta solidaritat intergeneracional amb tothom que està treballant de valent per mantenir el país dempeus.

Alhora, cal refermar més que mai que és en moments de crisi com l'actual que es posa en relleu fins a quin punt és imprescindible tenir institucions pròpies liderant el dia a dia, com hem defensat sempre. I fins a quin punt és útil poder disposar com a catalans de les eines d'un estat, tal com hem lluitat i lluitarem fins a aconseguir-ho. Res justifica la laminació de drets individuals ni col·lectius, ni tampoc res pot servir d'excusa per la recentralització de poders a l'Estat espanyol tal com està imposant Pedro Sánchez en aquests moments. D'aquesta emergència n'hem de sortir amb més drets i més forts, no pagant el preu els de sempre amb més desigualtats, més precarietat, més atur, menys drets i menys llibertats, com de ben segur alguns intentaran.

Davant la situació actual des de les Joventuts d'Esquerra Republicana animem als i les joves dels Països Catalans a prendre totes les precaucions per evitar el contagi i exercir de transmissors. Però també a enfortir la solidaritat mútua, a participar de les xarxes de suport, a agrair i reconèixer la feina dels sanitaris, les persones cuidadores, els treballadors públics i tota la gent que treballa per garantir subministres i serveis bàsics. Alhora, mostrem el total suport al Govern de Catalunya davant la gestió d'aquesta emergència, molt especialment al Departament de Salut, i volem posar en relleu les següents reclamacions polítiques urgents:

  • - Reivindiquem ara més que mai el sistema públic de Salut, única garantia de cobertura i protecció sanitària universal, com es fa evident aquests dies.
  • - Celebrem que s'ajornin les PAU i no s'anul·lin, ja que, malgrat totes les seves mancances com a sistema d'avaluació, contribueixen a reduir les desigualtats entre joves de diferents centres i eliminen barreres econòmiques d'accés a la Universitat.
  • - Cal posar totes les mesures per garantir els ingressos de treballadors i treballadores i els autònoms, si cal a costa dels beneficis de les grans multinacionals o les entitats financeres. Cal evitar que cap empresa utilitzi la crisi sanitària com a excusa per acomiadar o precaritzar.
  • - Apostem per mesures d'organització laboral com la reducció d'hores o redistribució de torns que contribueixin a reduir risc de contagi i a minimitzar l'activitat sense que treballadors i treballadores vegin reduïts els seus ingressos.
  • - Celebrem l'aturada dels desnonaments i de l'activitat judicial repressiva, però demanem activar la llei de pobresa energètica de forma immediata i suspendre el pagament dels subministres bàsics, hipoteques i lloguers per part de les classes populars.
  • - Exigim a l'Estat que deixi d'utilitzar l'Estat d'Alarma per exhibir patriotisme inútil i gesticulació nacionalista d'Estat com ara el desplegament de l'exèrcit, i que prengui mesures de xoc a favor dels sectors més vulnerables, la salut pública i l'economia productiva. En comptes de centralitzar, que faci ús de les seves competències.

Avui a les 20h, com cada dia, sortim als balcons i finestres a agrair la feina dels sanitaris. I a les 21h, sortim a balcons i finestres a picar cassoles per fer caure la Monarquia corrupta, símbol d'un Règim del 78 més preocupat per la seva unitat nacional que per la salut pública de la ciutadania.

Els Països Catalans no tenim rei! Els Països Catalans no tenim rei!