Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.11
2017
El jovent independentista ens conjurem per mantenir la fermesa i vèncer

Aquest dimarts al vespre les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat un Comitè Nacional extraordinari a Girona, davant la gravetat de la situació política actual.


L’Estat espanyol ha decidit fer-ho tot per tal d’intentar frenar la voluntat democràtica de la ciutadania de Catalunya. Tot implica algunes actuacions lícites i moltes d’altres absolutament il·lícites i fins i tot repugnants. Vivim un estat d’emergència encobert amb una repressió sense precedents, que impregna molts àmbits del nostre país i genera una situació d’indefensió de la ciutadania, amb l’únic objectiu de fer-nos por i de fer-nos creure que no podem fer realitat allò que vam decidir votant en Referèndum malgrat tots els entrebancs que ens van posar.

És evident que l’estratègia independentista no és infalible i que s’han comès errors. L’autocrítica és necessària per avançar i les Joventuts d’Esquerra Republicana la fan i la faran.

Malgrat això, hi ha prioritats absolutes en aquest moment greu de dificultat. La primera, per damunt de tot, és la nostra solidaritat, suport total i escalf a totes les persones que pateixen directament la repressió i l’ànsia de venjança de l’Estat. Molt especialment, envers els representants legítims de la ciutadania que ho han fet tot i ho han arriscat tot per fer valer i fer respectar la voluntat democràtica majoritària de la ciutadania de Catalunya.  Ens tenen i sempre ens tindran amb ells i elles, abraçant-los i fent l’impossible perquè se’ns surtin el millor possible.

Per altra banda, davant de l’estat de setge mediàtic, polític, judicial i policial que pateix l’independentisme, és necessari remarcar fins i tot allò que és més obvi: la independència és possible. Ho és perquè hem vist que l’Estat ha hagut de fer-ho tot, accions lícites i moltes d’il·lícites i fins i tot repugnants, per intentar frenar-nos, i malgrat tot seguim dempeus. Ho és perquè si persistim amb la línia d’actuació en la qual les JERC ens sentim còmodes, el tornarem a desbordar. Per tant, persistim en l’acció combinada entre institucions i carrer, de forma massiva i no violenta.

La República és possible  en la mesura que el conjunt de la ciutadania sigui conscient de la dificultat del repte col·lectiu que tenim per davant, però que malgrat tot, si en som conscients i n’estem convençuts, ho podrem tot. El que en cap cas és possible és garantir una opció de vida normal, amb els drets socials i polítics garantits, i amb les opcions d’oferir una vida digna en una societat lliure, justa i igualitaria dins del règim del 78 en la seva versió degenerada a la turca.

Per últim, denunciem que l’escenari de les eleccions el 21D al quan ens veiem abocats, és un escenari il·legítim, imposat i amb tota la probabilitat, trampós. No creiem que aquestes eleccions il·legítimes convocades pel govern de l’Estat es desenvolupin en condicions de llibertat i garanties democràtiques, com a mínim mentre persisteixi la presència al nostre país de les forces d’ocupació, la repressió de l’Estat i el setge per tots els àmbits que vol generar por i minar la voluntat democràtica de la ciutadania.

Davant d’això, serà la militància de les Joventuts d’Esquerra Republicana la que decidirà en Consell Nacional com afronta aquest escenari de la manera més intel·ligent, útil, eficaç i contundent per tal de tornar a desbordar l’Estat i aconseguir la victòria que ens acosti a la República que ens hem guanyat i que hem proclamat. Mentrestant, ens conjurem per mantenir tota la fermesa, tota la solidesa, la unitat d’acció de la nostra societat en defensa de la República, les institucions públiques i els drets i la voluntat de la ciutadania, i el que és més important i necessari: l’ambició de victòria.

Visca el jovent independentista, Endavant República!

#EndavantRepública! #EndavantRepública!