Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.11
2015
El jovent no acatem!

Les Joventuts d'Esquerra Republiana denunciem la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la declaració d'inici del procés d'independència aprovada pel Parlament de Catalunya el passat dilluns 9 de novemmbre.

El jovent republicà seguirem fidels a la voluntat del poble de Catalunya expressada a les urnes el passat 27 de setembre on va sortir una majoria clara de diputats a favor de construïr una república catana justa i sobirana.

Per aquest motiu, ens refermem en el punt 6 de la declaració aprovada per la cambra catalana que afirma: “El Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania i com a expressió del poder constituent, reitera que aquesta cambra i el procés de desconnexió democràtica de l’Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, que considera mancat de legitimitat i de competència arran de la sentència de juny
1 del 2010 sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya, votat prèviament pel poble en referèndum, entre altres sentències”.

Alhora, les JERC declarem ilegítim un tribunal desacreditat per la seva clara posició partidista i utilitzat reiteradament per judicialiltzar el procés independentista que viu el Principat de Catalunya.

Per tot això, les joventuts independentistes no acatem la sentència del Tribunal Constitucional, així com animem a tot el jovent a plantar cara a un tribunal desligitimat i antiemocràtic.

Imatge resposta a la sentència del TC Imatge resposta a la sentència del TC