Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.04
2024
El Jovent Republicà anima a cremar fotos del rei Felip VI i fa una crida a “fer possible la República Catalana”

Aquest divendres, 12 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana s’han desplaçat a les universitats públiques de Catalunya per protestar contra la monarquia espanyola. 

Coincidint amb el 14A - Dia de la República, que se celebrarà diumenge, l’organització juvenil ha aprofitat per assenyalar que la monarquia espanyola és una institució “antidemocràtica i corrupta”. De manera simultània a diverses universitats públiques del país, els republicans han fet una repartida d’encenedors i pamflets amb l’estampa del rei Felip VI -del revés- i amb el lema “Inflamable. Cremem la monarquia espanyola, fem possible la República Catalana”. En el cas de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), un cop finalitzada la repartida, s’ha desplegat una estelada al pati descobert de l'edifici Jaume I i s’ha cremat una imatge gegant del rei Felip VI. 

Segons el Jovent Republicà, la monarquia espanyola és “antidemocràtica, corrupta i no compta amb el suport de la societat catalana”. Així doncs, reivindiquen que és urgent i necessari acabar amb aquesta institució “que ningú ha votat”. L’alternativa a això, segons ells, passa per “fer possible una República Catalana que garanteixi els drets i les llibertats a tothom”.

Cremem la monarquia espanyola, fem possible la República Catalana! Cremem la monarquia espanyola, fem possible la República Catalana!