Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.01
2019
El Jovent Republicà apostem per no tramitar ni aprovar els pressupostos de l'Estat espanyol

En una decisió presa pel comitè nacional de l’organització el darrer cap de setmana, el Jovent Republicà afirmem que no podem ni tramitar ni aprovar els pressupostos generals de l’Estat espanyol i que les pressions que està rebent l’independentisme per part del PSOE per aprovarlos estan basades en falsedats.

Se’ns havia dit que si no s’aprovaven els pressupostos tot de mesures socials no es podrien desplegar, cosa que ha quedat desmentida pel mateix govern espanyol amb l’aprovació del nou salari mínim a 900€. També se’ns ha dit que si no s’aproven els pressupostos anirem a unes eleccions en les que molt probablement guanyi PP, C’s i VOX, però la no aprovació de pressupostos implica pròrroga dels comptes, no pas eleccions automàtiques. Convocar eleccions depèn de Pedro Sánchez, que ja ha deixat clar que vol aguantar fins el final de la legislatura.

Ara, per no parlar de futur i no abordar els problemes polítics de fons que hi ha als Països Catalans, se’ns promet una pluja de milions que, tot i ser clarament insuficient i per sota fins i tot del que marquen els estatuts d’autonomia, l’experiència ens diu que mai s’ha arribat a executar ni tan sols els mínims que ens prometen.

Fins ara l’independentisme al Congreso sempre ha donat suport a totes les mesures socials, ja que el nostre és un projecte fraternal, i va donar suport sense negociar contrapartides a la moció de censura de Rajoy, per fer fora els lladres i carcellers del Gobierno. L’independentisme, per tant, ha exposat sobradament mostres de generositat, mà estesa i diàleg. Ara, si volen el suport republicà, cal que canviïn les polítiques.

Les dues condicions que les Joventuts d’Esquerra Republicana posen per donar llum verda als pressupostos són les que el conjunt de partits independentistes han repetit els darrers mesos: la fi de la via judicial i policial i reconèixer el dret a l’autodeterminació.
A dia d’avui el govern del PSOE no s’ha mogut en cap dels dos punts i per tant no té sentit facilitar la tramitació ni l’aprovació. De fet, assenyalem que hi ha molt marge per avançar i que, en el cas del judici de l’1 d’octubre, la fiscalia i l’advocacia de l’Estat podrien retirar totes les acusacions, fet que podria aturar el procediment d’acord amb la doctrina Botín.

Pedro Sánchez no ha avançat, de moment, ni un mil·límetre en les demandes de l'independentisme i per això no té sentit tramitar ni aprovar els pressupostos Pedro Sánchez no ha avançat, de moment, ni un mil·límetre en les demandes de l'independentisme i per això no té sentit tramitar ni aprovar els pressupostos