Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.04
2020
El Jovent Republicà aprova una proposta juvenil d'acció republicana davant l'emergència global

El Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana va aprovar el dissabte 25 d’abril una proposta de resolució que pretén dibuixar l'horitzó republicà de drets i llibertats que volen com a organització. Defensen que cal aprofitar la crisi sanitària, social, econòmica i humanitària de la COVID-19 per avançar cap a un model de societat més solidari, sostenible i sobirà arreu dels Països Catalans.

En el document l’organització juvenil identifica les dues causes que, segons el seu punt de vista, han agreujat l’impacte del coronavirus: els estats espanyol i francès i el capitalisme. Concretament parlen d’una aliança entre aquests dos agents i critiquen que la inversió en les grans operadores turístiques, la banca o les televisions privades i el nul suport a la classe treballadora. En aquesta anàlisi de com s’ha arribat fins aquí també assenyalen la poca capacitat de resposta de la Unió Europea, “desapareguda enmig d’un clima de replegament individual dels estats, tancament de fronteres i autoritarisme”.

Davant de la situació d’emergència i sent conscients que són la generació de la triple crisi - la crisi financera del 2008, la crisi de la repressió davant l’1-O i la crisi del coronavirus - calia dibuixar una estratègia. Pel Jovent Republicà la resposta passa per la sostenibilitat, la solidaritat, l’autodeterminació i la República.

És d’acord a aquesta filosofia que proposen 18 punts amb mesures concretes per aplicar en àmbits que van des del medi ambient fins a l’habitatge passant per les condicions laborals i els abusos del gran capital. Podeu trobar el contingut íntegre de la resolució en aquesta mateixa pàgina.

La resposta catalana passa per la sostenibilitat, la solidaritat, l’autodeterminació i la República. La resposta catalana passa per la sostenibilitat, la solidaritat, l’autodeterminació i la República.