Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.10
2023
El Jovent Republicà celebrarà una Conferència Nacional per enfortir la seva estratègia independentista

L'organització juvenil iniciarà un debat entre la seva militància per actualitzar l’estratègia política i fixar quins han de ser els pròxims passos a seguir. 

Cinc anys després de la seva última Conferència Nacional, l’organització considera que s’han viscut molts moments amb una gran transcendència política: la sentència del Tribunal Suprem i les posteriors mobilitzacions, la pandèmia de la Covid-19, la presidència republicana al Govern de la Generalitat de Catalunya, els indults i la possible llei d’amnistia, així com el retorn de la dreta al capdavant dels governs de les Illes Balears i Pitiüses i el País Valencià. Tot això, influït per un context actual de desafecció política, de creixement de la precarietat entre els joves i de repressió i criminalització dels moviments juvenils.

Tanmateix, el Jovent Republicà reivindica que s’ha pogut aplicar gran part de l’estratègia debatuda el 2018 i, per tant, després d’aquests anys, cal avaluar-ne els resultats, establir quins són els aprenentatges obtinguts i fixar nous horitzons per tal de generar les millors condicions de cara a generar i guanyar el nou embat democràtic. També, creuen que és el moment d’analitzar les tesis del catalanisme i l’independentisme, tenint en compte les noves realitats de les persones joves.

Així doncs, l’organització juvenil s’emplaça a debatre sobre la seva estratègia política a partir de debats territorials amb tota la militància i una sessió plenària que haurà de votar una ponència final el mes de maig de l’any que ve. Aquest procés de reflexió pretén potenciar el debat ideològic de l’organització i situar en l’agenda política una renovada proposta estratègica en l’àmbit independentista.

El Jovent Republicà celebrarà una Conferència Nacional per enfortir la seva estratègia independentista El Jovent Republicà celebrarà una Conferència Nacional per enfortir la seva estratègia independentista