Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.03
2021
El Jovent Republicà celebrem l'inici de la nova legislatura: prenem el relleu per avançar!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana celebrem l'inici de la XIII legislatura del Parlament de Catalunya com a tret d'inici d'una nova etapa política que posi els problemes dels joves al centre. Des de la precarietat estructural, passant per les dificultats per emancipar-nos o per trobar feina fins a la repressió que l'Estat espanyol exerceix contra molts dels joves que ens mobilitzem per la independència. Cal recordar que en aquest moment gairebé 3.000 persones estan represaliades per la deriva repressiva de l'Estat i el seu sentit de venjança que nega afrontar el conflicte polític de manera democràtica.

La cambra catalana comptarà amb un diputat propi del Jovent Republicà, Pau Morales, nascut el 1994 a Vilassar de Dalt i graduat en Història per la Universitat de Barcelona. A partir d'avui treballarà des d'aquest nou espai per portar la veu dels joves d'esquerres i independentistes a les institucions i per resoldre les dificultats que té la nostra generació en àmbits com l'habitatge, el treball o  la llengua catalana.

El Jovent Republicà també expressem el nostre rebuig més frontal a l'entrada de l'extrema dreta al Parlament català. En aquest sentit, des del primer minut hem estat treballant en un decàleg de mesures per garantir la democràcia, els drets i la diversitat al Parlament acordat per totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans i el Partit Popular per barrar el pas a l'extrema dreta i establir-hi un cordó sanitari. L'objectiu és blindar el Parlament de Catalunya de discursos d'odi i el Jovent Republicà tenim clar que a la cambra catalana no hi tenen cabuda actituds ni proclames racistes, LGTBI-fòbiques, autoritàries ni masclistes.

Pau Morales, diputat del Jovent Republicà, donarà veu a tots els joves d'esquerres i independentistes Pau Morales, diputat del Jovent Republicà, donarà veu a tots els joves d'esquerres i independentistes