Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.12
2018
El Jovent Republicà combatem els 40 anys de Constitució espanyola

Aquest 6 de desembre el Jovent Republicà no tenim res a celebrar, perquè els 40 anys de la Constitució espanyola només han servit per passar a una monarquia franquista, que utilitza únicament la Carta Magna per oprimir els Països Catalans com a poble i com a classe.

Enlloc de respondre a les demandes i necessitats de la ciutadania i dels joves, la Constitució només és utilitzada pels poders de l’Estat a través dels articles pensats per oprimir-nos. Exemples d’això són l’article 2, que fa referència a la indissoluble unitat d’Espanya o l’article 8, en què s’explica que l’exèrcit ha de garantir la integritat territorial de l’Estat. Per no parlar del nefast article 155, que ha servit per carregar-se de forma il·legítima i il·legal les institucions de Catalunya.
 
Per contra, articles com el 47, que defensa el dret a l’habitatge o l’article 35, que expressa el dret al treball no s’han utilitzat mai a favor de la classe treballadora dels Països Catalans, tot el contrari, s’han amagat en un calaix i incomplert sistemàticament. A més, amb la regressió de drets civils que estem vivint actualment, també estem veient com articles com el número 20, que garanteix el dret a la llibertat d’expressió, està quedant en paper mullat. Exemples clars són els casos Valtònyc o Willy Toledo. Així mateix el dret de manifestació, l’article número 21, també s’ha vulnerat ja que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’ex-president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, són a la presó per haver-se manifestat el passat 20 de setembre del 2018 davant la conselleria d’economia.
 
Tot plegat, per tant, ens porta a afirmar que els 40 anys de suposada democràcia només han estat 40 anys de monarquia franquista. El Jovent Republicà creiem que l’única sortida possible per la classe treballadora i el poble català és una República catalana que talli d’arrel amb el règim del 78, protegeixi a les persones i garanteixi els drets fonamentals.

L'única sortida de la classe treballadora dels Països Catalans és una República catalana que talli d'arrel amb el règim del 78 L'única sortida de la classe treballadora dels Països Catalans és una República catalana que talli d'arrel amb el règim del 78