Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.10
2019
El Jovent Republicà cridem a buidar les aules i a la mobilització permanent

Dilluns passat, arran de la brutal sentència del Tribunal Suprem contra els presos i preses polítics, la ciutadania del Principat de Catalunya i especialment el jovent, va iniciar un cicle de mobilitzacions que s’ha prolongat fins a dia d’avui.

 

La comunitat estudiantil ha estat una peça clau en aquest engranatge de mobilitzacions, es van buidar les aules a gairebé tots els centres i hi va haver grans manifestacions estudiantils, especialment importants el dijous 17 d'octubre i el divendres 18, aquesta última coincidint amb la vaga general.

Una setmana després, malgrat la immensa mobilització ciutadana, ens trobem en una situació que no ha variat. El govern encara no ha sabut articular una resposta en positiu des del consens i en canvi la repressió ha generat lesions, detencions i presons sense fiança injustificables.

Així doncs, davant l’escenari d’anormalitat que estem vivint, entenem que no podem romandre en la passivitat i que cal seguir trencant amb la normalitat. No podem deixar que torni l’activitat habitual com si el problema s’hagués solucionat.

És per això que les Joventuts d’Esquerra Republicana avalem les demandes ja expressades pel moviment estudiantil i garantir el dret d’acollir-se a l’avaluació única i ens sumem a les diferents propostes de mobilització que s’estan duent a terme als campus universitaris.

Així mateix, demanem a totes les universitats que es posicionin en contra de la repressió i de la sentència que condemna a 100 anys de presó a homes i dones pacífics, tal com ja han fet l’UB, la UAB i l’UdL.

Finalment el Jovent Republicà fem una crida al conjunt d’agents estudiantils per arribar a un gran acord estratègic. Cal que els estudiants puguin trencar amb la normalitat emparant-se en el dret a vaga i que es prolongui en el temps, fet que garantiria la mobilització permanent.

Davant la retallada de drets i llibertats i la repressió de l’Estat espanyol, el jovent seguim endavant, passem a l’acció! Volem amnistia, autodeterminació i República!

Cal seguir trencant amb la normalitat! Foto: Adrià Costa Cal seguir trencant amb la normalitat! Foto: Adrià Costa