Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.01
2020
El Jovent Republicà davant la investidura: tota la desconfiança, tota la determinació per avançar

L’Estat espanyol impulsa una causa general contra l’independentisme. Aquesta situació ve de lluny, i ja fa més de dos anys que s’ha evidenciat la repressió palpable com una realitat que no marxa. En aquest marc, el divendres 3 de gener, la JEC perpetrava un nou cop a la democràcia, amb unes resolucions aberrants i fraudulentes que pretenen inhabilitar per la porta del darrere el MHP Quim Torra i negar a Oriol Junqueras la seva condició d’eurodiputat, desobeint així el TJUE. Un cop més, som una muralla humana de solidaritat i determinació antirrepressiva davant de l’atac a les institucions pròpies i als drets de la ciutadania. Els eurodiputats els decideix la ciutadania votant, i els presidents només els posa i els treu el Parlament de Catalunya.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana sabem que guanyar la República Catalana a partir de la voluntat popular d’una majoria irreversible depèn de la força de l’independentisme per superar la repressió i els obstacles que ens posa l’Estat. Per això proposem i despleguem una estratègia d’enfortiment a tots els nivells, partint d’un consens estratègic imprescindible i necessari en el si del moviment republicà. Per a nosaltres, les línies mestres d’aquesta estratègia independentista passen per la mobilització, la lluita noviolenta, l’organització juvenil, l’enfortiment dels sindicats, moviments socials, moviment estudiantil i entitats sobiranistes, l’enfortiment de les institucions pròpies, el desplegament de polítiques republicanes per a tothom i la internacionalització de la causa catalana davant de la resta de pobles dels estats espanyols i francès i del món. La presència dels republicans al Congrés i al Senat a Madrid l’entenem com una eina més d’aquesta estratègia d’enfortiment per guanyar la República.

Partint d’aquesta estratègia entenem la posició adoptada per Esquerra Republicana d’abstenir-se al ple d’investidura i permetre l’inici d’un govern del PSOE i Podemos i per tant la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, votarà en el mateix sentit. Per a nosaltres la preocupació no se situa en garantir la governabilitat d’un Estat i unes institucions que no considerem nostres i que sempre han actuat contra nosaltres. A l’Estat espanyol no hi haurà estabilitat fins que es resolgui el conflicte polític, ho demostren les grans mobilitzacions de la ciutadania dels Països Catalans. Ens abstenim amb tot l’escepticisme del món perquè creiem que cal aprofitar totes les ocasions per explicar a la ciutadania dels Països Catalans que nosaltres mai abandonarem la paraula i que ens sobren les raons. Alhora, sabem que, si el govern espanyol no compleix i la mesa de diàleg fracassa, un cop més quedarà evidenciat que l’Estat obstrueix els anhels de la immensa majoria de la societat catalana a favor de l’amnistia i l’autodeterminació. A la vegada, sabem que el suport es pot retirar en qualsevol moment si el diàleg no prospera.

La desconfiança total que ens provoca el PSOE fa que ens situem en la tessitura d’aprofitar tots els escenaris que puguin venir amb l’objectiu d’evidenciar les grans limitacions del Règim del 78. Cap negociació té recorregut sense una ciutadania mobilitzada de forma massiva i ferma al carrer. El Jovent Republicà creiem que la mobilització popular és necessària, imprescindible i que cal abocar-hi més esforços. Comença una legislatura en què l’independentisme és més fort, té més aliats entre el sobiranisme basc i gallec, i és més decisiu que mai. Aprofitem-la al màxim per incidir, per pressionar i per evidenciar que l’únic camí per guanyar la llibertat i una vida digna per les classes populars dels Països Catalans es diu independència.

Guanyarem perquè al jovent independentista només ens val l'amnistia, l’autodeterminació i la República dels Països Catalans. Seguim endavant!

Si el govern espanyol no compleix i la mesa de diàleg fracassa, un cop més quedarà evidenciat que l’Estat obstrueix els anhels de la immensa majoria de la societat catalana Si el govern espanyol no compleix i la mesa de diàleg fracassa, un cop més quedarà evidenciat que l’Estat obstrueix els anhels de la immensa majoria de la societat catalana