Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.06
2020
El Jovent Republicà demanem que els abusos dels agents investigats per la “gran auditoria” no quedin impunes

Aquest dilluns 29 de juny, després de molts mesos de silenci, s'ha donat a conèixer l'estat de l'anomenada "gran auditoria del cos de Mossos d'Esquadra" que s'havia anunciat arran les agressions perpetrades per agents de la policia catalana durant les protestes posteriors a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials independentistes.

En aquell moment les Joventuts d'Esquerra Republicana vam prendre la decisió de retirar el suport parlamentari de la nostra diputada Rut Ribas al conseller d'Interior Miquel Buch i al seu departament fins que no es demostrés un canvi de rumb a la direcció. Va ser llavors també quan vam proposar un seguit de mesures i canvis en els protocols de Mossos d'Esquadra per garantir que la policia actués de forma democràtica.

Lamentablement, la roda de premsa sobre la "gran auditoria" ha deixat clar que els canvis que vam exigir no s'han aplicat. El departament d'Interior ha anunciat que hi ha 50 mossos d'esquadra investigats en 34 procediments interns però així i tot, no s'ha anunciat ni s'ha interposat cap mena de sanció a cap membre del cos.

Cal destacar que aquest anunci arriba després que l'Audiència de Barcelona hagi condemnat l'inspector Jordi Arasa per agressions i després que hagin sortit a la llum les agressions racistes de sis agents de Mossos d'Esquadra a la comarca del Bages. La nostra posició en tots dos casos va ser clara: s'ha d'expulsar del cos qui cometi qualsevol mena d'abús.

En primer lloc, el Jovent Republicà denunciem l'opacitat i la nul·la transparència amb què s'ha portat, des del seu anunci, la "gran auditoria" del Cos de Mossos d'Esquadra.

En segon lloc, lamentem i denunciem que no s'hagi iniciat cap classe de sanció dels agents implicats en les agressions totalment desproporcionades i en les pràctiques contràries als drets humans que s'han anat produint en el marc de l'exercici de drets fonamentals com és el de reunió i manifestació. Cal que s'assumeixin responsabilitats polítiques.

El Jovent Republicà reiterem el nostre desig de construir una policia democràtica que no deixi lloc a agents que actuen en contra de drets fonamentals. La nostra policia ha de garantir i protegir el dret a la protesta en lloc de ser l'encarregada de reprimir-lo.

Una policia democràtica no pot deixar lloc a agents que actuen en contra de drets fonamentals. Una policia democràtica no pot deixar lloc a agents que actuen en contra de drets fonamentals.