Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.01
2019
El Jovent Republicà denunciem el missatge masclista d’una samarreta de Tezenis

Aquesta setmana les Joventuts d’Esquerra Republicana hem protestat davant de les botigues de la cadena Tezenis per denunciar el masclisme d’una de les seves samarretes en què es pot llegir literalment que si no saps com rentar-la pots “donar-li a la teva mare, ella sap com fer-ho”.

L’acció ha tingut lloc a Palma, Vilanova i la Geltrú, Salt, Manresa i València, entre d’altres, i s’emmarca dins d’una campanya de conscienciació contra el consumisme. S’ha encartellat els aparadors amb el missatge “boicot al masclisme”, s’han precintat simbòlicament els establiments i s’ha llegit un manifest que denuncia que “la perpetuació de rols de gènere accentua les desigualtats”.
 
La secretària de feminismes del Jovent Republicà, Emma Soler, ha explicat que els productes com la samarreta de Tezenis “normalitzen que les tasques domèstiques i de cures siguin únicament de les dones”. Per Soler, missatges així s’han d’erradicar perquè “fa massa temps que el maclisme vol tancar i silenciar les dones” i ha arribat l’hora “d’acabar amb estereotips rancis que menystenen les dones”.

Cal trencar els estereotips que ens diuen que les tasques domèstiques només són coses de dones Cal trencar els estereotips que ens diuen que les tasques domèstiques només són coses de dones

ARTICLES RELACIONATS