Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.01
2019
El Jovent Republicà donem suport a la vaga de treballadors de Cacaolat

Aquesta darrera setmana els treballadors de Cacaolat han impulsat una vaga per aturar els canvis que l’empresa volia aplicar al calendari i que haguessin provocat una retallada de drets laborals. El Jovent Republicà ens hi hem solidaritzat i hem participat de les mobilitzacions.

Els treballadors de Cacaolat fins ara comptàvem amb un conveni que, malgrat ser precari en molts dels seus punts, permetia als treballadors no haver de treballar durant els caps de setmana. L’empresa, però, va anunciar recentment un suposat augment de la producció. Segons la seva versió, calia ampliar els torns dels treballadors fins a 12 hores, incorporar els caps de setmana i dividir els temps de descans en tres parts, trencant-los totalment. Aquestes modificacions haguessin provocat l’incompliment del conveni col·lectiu i per això els treballadors s’han acollit al dret a vaga.
 
L’aturada ha estat de 6 dies i ha sumat moltíssimes complicitats, com s’ha pogut veure en el boicot que han dut a terme moltíssims bars de Santa Coloma de Gramenet, lloc on es troba la fàbrica de producció, i de localitats properes com Badalona, Montcada i altres. A més, hi ha hagut una crida general a aturar-ne el consum.
 
Finalment l’empresa ha accedit a asseure’s i negociar i, per tant, s’ha demostrat un cop més que per tal de defensar una vida digna cal organitzar-se en sindicats.
 
El Jovent Republicà ens hem mobilitzat al costat dels treballadors de Cacaolat perquè malgrat a tot el que s’exposen i el risc que assumeixen han fet allò correcte, defensar els seus drets laborals. Perquè la seva victòria és també la victòria de tota la classe treballadora.

El Jovent Republicà vam assistir a la concentració dels treballadors de Cacaolat el passat diumenge 6 de febrer El Jovent Republicà vam assistir a la concentració dels treballadors de Cacaolat el passat diumenge 6 de febrer