Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.10
2018
El Jovent Republicà, en la unitat contra el feixisme

L’amarg record dels fets del 9 d’octubre de 2017 ha evolucionat cap a la ràbia per veure com la violència continua impune. El feixisme se sent confiat com a resultat de tants anys de mirar cap a una altra banda per part de les institucions, i ara n’estem patint les conseqüències. Vivim enmig d’un clima d’odi insostenible on les amenaces i les agressions cap a la diversitat i la idea de llibertat són una constant, a l’empara d’unes forces de seguretat còmplices i d’una justícia parcial. Ho veiem al nostre país, i ho hem vist recentment a Catalunya en les càrregues policials i les detencions a membres dels CDR, en els comandos violents de retirada de llaços grocs, en les amenaces per xarxes socials. El feixisme vol infectar el nostre dia a dia, i no ho consentirem.

El Govern del Botànic pareix que viu al marge de la realitat del País Valencià i dels territoris propers. Van aterrar recentment i de manera accidental a reivindicacions històriques com l’infrafinançament i els drets lingüístics, però romanen en silenci davant la repressió evident de l’Estat espanyols cap als processos populars i democràtics i cap a la llibertat d’expressió. Se senten còmodes en una situació insostenible de persones a la presó i a l’exili pels seus ideals polítics, de feminicidi sagnant, de retrocés en drets laborals i accés al mercat de treball per part del jovent, d’emergència mediambiental, d’espoli fiscal i d’atacs constants a la llengua i la cultura del poble valencià.

Per això, el Jovent Republicà se suma a la manifestació antifeixista del 9 d’octubre que eixirà de la Pl. de Sant Agustí a les 18 h i que té com a lema «País Valencià, tomba del feixisme». Hem de ser on hi és el jovent, i ara més que mai és vital que ens recobrem en la nostra unitat.

També considerem justes les reivindicacions de la Comissió 9 d’octubre, i per això també participarem en la manifestació que partirà a les 18.30 h, també de la Pl. de Sant Agustí. Creiem en la unitat del nostre poble, en la transversalitat de totes les lluites, per tal que tothom hi tinga lloc i puguem gaudir d’una societat més lliure. Per això és urgent extirpar el feixisme dels nostres carrers, véncer la por i caminar amb determinació cap a la victòria.

 

9-O: Diada Nacional del País Valencià 9-O: Diada Nacional del País Valencià